Görme engelliler bisiklete bindi

Görme engelliler bisiklete bindi -Antalyada düzenlenen bir etkinlikte görme engelliler Tandem adlı çift kişilik bisikletleri kullandı


ANTALYA (A.A) - Antalyada düzenlenen bir etkinlikte görme engelli vatandaşlar, Tandem adlı çift kişilik bisikletleri kullandı.
     Muratpaşa Belediyesi ile Perşembe Akşamı Bisikletçileri adlı grup tarafından Muratpaşa Belediyesi yanındaki Kent Meydanında düzenlenen etkinliğe Antalya Altınokta Körler Derneği üyesi 10 engelli vatandaş katıldı. Tandem adlı çift kişilik ve 4 tekerlekli bisikletlere Perşembe Akşamı Bisikletçileri grubu üyelerinin yardımıyla binen görme engelliler, kent meydanı etrafında tur attı.
     Etkinliğe katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, görme engellilerin rehberler eşliğinde bisiklet kullanmanın keyfini yaşadıklarını söyledi.
     Programda görme engelliler için özel tasarlanmış bisikletlerin kullanıldığını belirten Evcilmen, Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Görme engelli vatandaşlarımız bir gün dahi olsa bisiklet sürmenin keyfini yaşadılar dedi.
     Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Rahim Esgi de düzenlenen etkinliğin, görme engellilerin sosyal hayatın her alanında olması açısından önemli olduğunu ifade etti. Engellilerin sosyal hayata adapte olabilmesi için bu tür etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini dile getiren Esgi, etkinliği düzenleyen Muratpaşa Belediyesi ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri grubuna teşekkür etti.
     (OKN-GÜÇ-TNC-TAR)
<< Önceki Haber Görme engelliler bisiklete bindi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER