Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin: 2012de belirlediğimiz hedeflerden fazlasına ulaştık -Hedefimiz, bundan sonra paralimpik oyunlarında altın madalya kazanmak


ANKARA (A.A) - Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, 2012 yılında hedeflerini fazlasıyla aştıklarını söyledi.
     En büyük hedeflerinin paralimpik oyunlarında madalya kazanmak olduğunu belirten Abdullah Çetin, AA muhabirine, Tüm çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirdik. 2012deki hedefimiz hem sayıyı yükseltmek, hem de madalya almaktı. 2012de belirlediğimiz hedeflerden fazlasına ulaştık dedi.
     Sporcu sayılarını yüzde 12 oranında arttırarak, 3 bin 500e ulaştıklarını anlatan Çetin, şöyle devam etti:
     2012deki en büyük hedefimiz kısa vadede paralimpik oyunlarda madalya almaktı. 2008 yılındaki paralimpik oyunlarına sadece 1 sporcumuz katılmıştı. 25 sporcuyla Londra Paralimpik Oyunlarına katıldık. Bunların ikisi takım sporlarıydı. Bunlar da B1, yani hiç görmeyen futbol takımı ile erkek golbol takımı. 3 madalya kazandık. Judoda gümüş ve bronz, erkek golbol milli takımı da tarihte ilk kez takım sporlarında bronz madalya kazandı.
     Artık madalyaların gelmeye başladığını ifade eden Abdullah Çetin, 2013 yılında, uzun vadede hedefimiz 2016 Rio Paralimpik Oyunları. Londrada altın madalya alamadık. Şu anda oradaki hedefimiz altın madalya kazanmak. Kısa vadede ise Dünya Atletizm Şampiyonası var. Orada da mutlaka derece istiyoruz diyerek sözlerini tamamladı.
    
     Muhabir: Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER