Görmeyen gözlere umut oldu

Görmeyen gözlere umut oldu -Dicle Üniversitesinde kurulan Göz Bankası ve Kornea Nakli Ünitesinde 10 ayda 44 hastaya kornea nakli yapıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesinde (DÜ) kurulan Göz Bankası ve Kornea Nakli Ünitesinde gerçekleştirilen nakillerle gözleri görmeyen 44 hastaya kornea nakli yapıldı.
     Hastanenin Göz Hastalıkları Kliniği bünyesinde kurulan Göz Bankasınca bağış yolu ile temin edilen kornealar, Kornea Nakli Ünitesince kornea bekleyen hastalara naklediliyor.
     Bu yıl hizmete açılan Kornea Nakli Ünitesinde ilk 10 ayda 44 hasta yapılan nakil ile ışığa kavuştu.
     DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan yaptığı açıklamada, bu yıl üniversite hastanelerinde karaciğer, böbrek, kornea ve ilik nakline başladıklarını hatırlatarak, bugüne kadar gerçekleştirdikleri 79 organ naklinden 44ünün kornea nakli olduğunu söyledi.
     Türkiyede yaklaşık 10 binin üzerinde kornea bekleyen hasta olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Alan, şunları kaydetti:
     Doğu ve Güneydoğuya böyle bir merkezin kazandırılması sağlık açısından son derece önemli. Daha önce bölgemizde kornea nakli bekleyen hastaları Ankara ve İstanbul gibi illere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Göz bankamız kurulduktan sonra bu hastalarımızı başka illere sevk etmemize gerek kalmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kornea nakli ihtiyacı olan hastalara üniversite hastaneleri bünyesinde kurulan göz bankasından temin edilen korneaların naklini gerçekleştirebiliyoruz. 10-15 yıldır görmeyen hastalar kornea nakli ile görmeye başladı. Bölgemizde onlarca hasta kornea bekliyor. Tabi ki karaciğer, böbrek ve ilik nakli bekleyen hasta sayısı da bir hayli fazla. halkımızdan organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Görmeyen gözlere umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER