GOÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, 2012

GOÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, 2012 yılını değerlendirdi -Şahin: Gaziosmanpaşa Üniversitesi, KKKA hastalığı konusunda Bölge Tedavi ve Takip Merkezi olarak tayin edildi


TOKAT (A.A) - Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, 2012 yılı değerlendirme toplantısı yaptı.
     Rektörlük binası konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Şahin, 23 bini aşkın öğrencisi, 9 fakültesi, 8 yüksekokulu, 14 meslek yüksekokulu 11 araştırma ve uygulama merkeziyle GOÜnün eğitim, öğretim, araştırma ve hizmet alanlarında başarılı bir yıl geçirdiğini belirtti.
     2012 yılında faaliyete giren bölümler hakkında bilgi veren Şahin, Fen-Edebiyat Fakültesinde çağımızın talep gören bölümlerinden biri olan Moleküler Biyoloji ve Genetik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Mimarlık, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Grafik Tasarımı ve Geleneksel Türk Sanatları gibi birçok bölüm açıldı üniversitemizde dedi.
     Açılan bazı bölümlerin kuruluş çalışmalarının tamamlandığını fakat öğrenci alımına henüz başlanmadığını belirten Şahin, 2012 yılında faaliyete giren ve öğrenci alan İlahiyat Fakültemizin yanında aynı yıl içinde Diş Hekimliği Fakültemizin de kuruluş çalışmaları tamamlandı, hasta kabulü ve öğrenci alımı aşamasına gelindi. 2012 yılının son Senatosunda bölgemizin ve ülkemizin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eczacılık ve İletişim Fakültelerinin kurulması kararı alındı ve süreç başlatıldı diye konuştu.
     Üniversite Hastanesinin sağlık alanında yaptığı çalışmalara değinen Şahin, şunları kaydetti: Hastanemizde Nükleer Tıp, Radyosyon Onkolojisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanlığı alanlarında uzmanlar çalışmaya başladı. Çocuk Acil Ünitesi, Kemoterapi Ünitesi, Yeni Doğan ve Çocuk Yoğun Bakım Üniteleri, Doğumhane ve Nükleer Tıp Ünitelerinin açılması konusunda çalışmalara başlandı. Bu birimler önümüzdeki aylarda tamamlanarak hizmete girecektir. 2012 yılında Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile gelen hiçbir hastamız Tokat dışına sevk edilmedi. Hatta şehir dışından da çevre illerden KKKA hastası aldık. KKKA teşhisi ile gelen 94 hasta yatarak tedavi gördü, sadece 2 hastamızı kaybettik. Biz, KKKA hastalığı gibi bir sorunumuz olduğunun bilincindeyiz ve gerekli her türlü çalışmayı yapmaya çalışıyoruz. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, KKKA hastalığı konusunda Bölge Tedavi ve Takip Merkezi olarak tayin edildi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber GOÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, 2012 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER