GSO Meclis Başkanı Konukoğlu, seçimlerde aday

GSO Meclis Başkanı Konukoğlu, seçimlerde aday olmayacağını açıkladı -Konukoğlu: "Önünüzü daima açarak gitmeliyiz ki bu sanayi yukarı çıksın"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlunun meclis başkanlığı seçimlerinde aday olmayacağı bildirildi.
     GSOdan yapılan yazılı açıklamada, odanın 4 Mayıstaki seçimler öncesi son meclis toplantısının yapıldığı, toplantıda, meclis başkanlığı görevini 15 yıldır yürüten Konukoğlunun yeni dönemde başkanlığa aday olmayacağını açıkladığı, oda üyelerine veda ettiği bildirildi.
     Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, son 15 yıllık başkanlığı döneminde kendisine verdikleri destek için üyelere teşekkür etti.
     Dün Adanada katıldığı bir toplantıda herkesin Gaziantepe gıpta ettiğini gördüğünü, bunun nedeninin oda üyeleri olduğunu ifade eden Konukoğlu, "Herkesten çatlak ses çıksa o şehir gelişmez. O yönden hepinize teşekkür ediyorum. Gaziantep sanayisini bugünlere getirdiniz. Odamızın gelişmesinde hepinizin tuzu var. Bu son 15 yılı kavga etmeden, birbirimizi kırmadan ve Türkiye-ye bir emsal olarak götürdük" ifadelerini kullandı.
     Odanın her konuda birlikte hareket ettiğini, diğer şehirlerdeki odalara benzemediğini vurgulayan Konukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların gittikleri her yerde Gaziantepi örnek gösterdiklerini belirtti.
     Kendisi ve birlikte görevlerini bırakan meclis başkan yardımcıları Atilla Güner ve Mehmet Haratoğlunu "üç silahşörler"e benzeten Konukoğlu, şunları kaydetti.
     "Üçümüz de gönlümüzle görevi size teslim ediyoruz. Biz belirli noktaya geldik, yarın sizler de aynı olacaksınız. Önünüzü daima açarak gitmeliyiz ki bu sanayi yukarı çıksın. El birliğiyle hareket edince hep Gaziantep kazanır."
     Gaziantepin daha ileriye gideceğine eminim olduğunu ifade eden Konukoğlu, meclise yeni seçilecek üyelere başarı diledi.
    
     -İşveren ve sigortalı sayısı arttı
    
     GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da kendilerine duyulan güvenle tüm arkadaşlarıyla odayı daha ileriye götürebilmek için var güçleriyle çalışacaklarını, aldıkları bayrağı daha ileriye taşıyacaklarını kaydetti.
     Gaziantep ekonomisiyle ilgili değerlendirmede bulunan Konukoğlu, Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, ayrıca Havaalanı OSB oluşumu için Valilik tarafından kurulan komisyondan"olur" çıktığını, bu projenin Bakanlığa başvuru aşamasına geldiğini bildirdi.
     Konukoğlu, son dönemde Türkiye genelinde ihracatta bir yavaşlama olduğunu, bu nedenle Gaziantepin sürekli yüzde 10un üzerinde büyümesine rağmen mart ihracatının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artışla kapatabildiğini kaydetti. Konukoğlu, Gaziantepin en fazla ihracat yapan 6. il konumunu koruduğunu vurguladı.
     Sanayi ürünlerinin ihracatını artırmak için iş adamlarına görevler düştüğünü belirten Konukoğlu, Gaziantepten Ocak-Mart 2013 Ortadoğu ülkelerine yapılan ihracatın yüzde 3.2, ABye yüzde 7.4, Afrika ülkelerine yüzde 20.4, Amerika ülkelerine yüzde 3, Asya ve Okyanusya ülkelerine yüzde 55.8, eski doğu bloku ülkelerine yüzde 19, Türk Cumhuriyetlerine yüzde 25.7 ve diğer Avrupa ülkelerine yüzde 20.3 arttığını açıkladı.
     Ocak ayında bildirge veren iş yeri sayısının yüzde 10.6, sigortalı sayısının yüzde 18.4 arttığını ifade eden Konukoğlu, "Bundan dolayı bütün sanayici arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Kayıtlı ekonomiye geçmenin en güzel örnekleri" ifadelerine yer verdi.
     Meclis üyelerine veda eden meclis başkan yardımcısı Atilla Güner de odanın kıymetinin bilinmesini istedi.
     Üç dönemdir görev yapan Mehmet Haratoğlu da Abdulkadir ve Adil Konukoğluna teşekkür etti. Haratoğlu, "Bu aile Antepe layık; insanlara, ülkesine önem veren bir aile. GSO, Türkiyenin örnek odalarından birisi. Hepimiz birbirimize kardeşçe, sevgiyle, saygıyla bakıyoruz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber GSO Meclis Başkanı Konukoğlu, seçimlerde aday Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER