Guinness adayı kilim tamamlandı

Guinness adayı kilim tamamlandı -Hataylı kilim ustasının Guinness Rekorlar Kitabına girmek için 45 günde dokumayı planladığı 35 metre boyunda, 80 santimetre eninde, 1 milimetre kalınlığındaki kilim 39 günde tamamlandı (Foto


HATAY (A.A) - Hataylı kilim ustası Abdullah Akarın Guinness Rekorlar Kitabına girmek için 45 günde dokumayı planladığı 35 metre boyunda, 80 santimetre eninde, 1 milimetre kalınlığındaki kilim 39 günde tamamlandı.
     Kilim ustası Akarın atölyesinde düzenlenen törende Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ve Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, 39 günde tamamlanan, desenleri, renkleriyle dikkati çeken kilimin son ilmiklerini keserek ölçümlerini yaptı.
     Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven yaptığı konuşmada, Hatayın kendine özgü kültürel değerleri, tarihten gelen zengin medeniyet birikimiyle dünyanın en özel şehirlerinden biri olduğunu belirtti.
     Abdullah Akarın, ailesinin üç nesildir sürdürdüğü kilimcilik sanatının son temsilcisi olduğunu ifade eden Güven, Akarın işini büyük bir sabır, sevgi ve hevesle sürdürdüğünü söyledi.
     Akarın gece gündüz demeden el emeği göz nuru ile eserini 39 günde tamamladığını belirten Güven, ustanın kendine özgü motifler, renkler ve desenlerle dokuduğu kilimle bir dünya rekoruna imza attığını vurguladı.
     Programa İl Kültür Müdür Yardımcısı Ali Türetken, Terziler Odası Başkanı Ruşen Akyüz, Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkanı Tahir Dönmezer ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Guinness adayı kilim tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER