Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin:

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin: -"Doğu kapılarımızı ilk etapta yap-işlet-devret modeliyle yapacağız" (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Doğu kapılarımızı ilk etapta yap-işlet- devret modeliyle yapacağız" dedi.
     Metin, Edirne Valisi Hasan Duruer, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ve beraberindekilerle sınır kapılarında incelemelerde bulundu.
     Yunanistanın Kastanies Sınır Kapısını da ziyaret eden Metin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Metin, "Pazarkule Sınır Kapısında yap-işlet-devret modeli yapılacak mı-" sorusu üzerine, orta vadede bir planları olduğunu belirterek, "Şu anda acil olarak doğu kapılarımızda ihtiyaç var. Doğu kapılarımızı ilk etapta yap-işlet-devret modeliyle yapacağız. Daha sonra da inşallah burasını da orta vadede aynı yöntemle yapacağız. Öte yandan, Çıldıraktaş ve Esenderenin ihalesi bu ay, hatta bu haftaya yetişecek. Modeli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yapıyor. Dolayısıyla haziran ayı içerisinde kazmayı vuracağız. Sene sonuna kadar da oraları yetiştirmeye çalışıyoruz. Daha sonra da diğer kapılarımızın yapımı devam edecektir. Ayrıca Dilucu kapısında da model uygulanacak" diye konuştu.
    
     -"Pazarkule ile ilgili tır giriş çıkışının olacağına dair bir plan yok"-
    
     Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, Pazarkule Sınır Kapısının mekan ve alan olarak güzel bir yerde olduğunu söyledi.
     Pazarkulede atıl durumdaki lojman binalarının yıkılarak, kapı alanının genişletileceğini ifade eden Metin, şunları kaydetti:
     "Daha ileride geniş alanda hizmet verebilecek bir oluşum olacak burada inşallah. Pazarkule güzel, şirin bir kapı. Sadece yolcu girişinin olduğu, büyük araç giriş çıkışının olmadığı bir kapımız. Yunanistan tarafı da aynı şekilde bizim gibi... Pazarkule ile ilgili tır giriş çıkışının olacağına dair bir plan yok. Pazarkule, iki ülke halklarının kaynaşması açısından güzel bir kapı. Giriş çıkışlar da gayet rahat bir şekilde ilerliyor. Hız bakımından da bir problemimiz yok. Arkadaşlarımın bana verdiği süre, 15 saniye. Müthiş bir süre bu. Pazarkulede sadece hafta sonları bir yığılma olduğu söylendi. İleride biz, hafta içi de hafta sonları gibi her iki ülke arasında gidişlerin gelişlerin çok rahat olduğu imkanı inşallah tesis etmek istiyoruz. Şu andaki personel takviyemizi de yaptıktan sonra inşallah çok daha güzel bir hizmeti de vermiş olacağız."
     Edirne Tren Garı ve Pazar Kule Sınır Kapısında da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Metin ve beraberindekiler, Selimiye Camisi, Eski Cami ve Hasan Sezai Hazretleri Türbesini de gezdi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER