Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kocaelide:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kocaelide: -(İsrailin Türkiyeden özür dilemesi) İnsanlık adına önemli bir kazanımdır diye düşünüyorum -İnşallah şu terör konusunda da Türkiyeyi arındırabilirsek, Türkiyenin önünde hiçbir eng


KOCAELİ (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İsrailin Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiyeden özür dilemesine ilişkin, bunun insanlık adına önemli bir kazanım olduğunu söyledi.
     Kocaeli Serbest Bölgesini gezen Bakan Yazıcı, daha sonra işçilerle fotoğraf çektirdikten sonra helikopterle bölgeden ayrıldı. Kentteki sanayi bölgelerini havadan inceleyen Yazıcı, yetkililerden brifing aldı.
     İncelemelerin ardından geldiği AK Parti İl Başkanlığında basın mensupların açıklama yapan Yazıcı, bir gazetecinin, Dün çıkan kanunla tüketiciye mahkeme yolu açık mı olacak- şeklindeki sorusuna, söz konusu kanunda tüketicilere ilişkin bir düzenlemenin olmadığı yanıtını verdi.
     Yazıcı, 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunun yeniden ele alındığını ve günün ihtiyaçlarını kapsayan bir kanun tasarısının hazır olduğunu anlatarak, bunun da yakında mecliste görüşüleceğini bildirdi.
     Söz konusu kanun çıktığında tüketici hukuku açısından da önemli bir noktaya gelineceğine dikkati çeken Yazıcı, tüketicinin hukukunun korunması için bakanlığın bünyesinde reklam kurulu bulunduğunu ve burada haksız reklamların incelendiğini kaydetti.
    
     -Alkol yasağı iddiaları-
    
     Bakan Yazıcı, gazetecilerin, bazı illerdeki alkol yasağıyla ilgili iddialara, mecliste verdiği cevabı hatırlatması üzerine, meclisteki görüşmelerin çok renkli geçtiğini ifade etti.
     Afyonkarahisardaki alkol yasağı iddiasıyla ilgili kendisine soru yöneltildiğini anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:
     Ben şunu söyledim, Afyonda ilave anlamda mülki amirinin alkol ve benzeri ürünlerin yasaklandığına dair bir bildiriye sahip değilim ama bu tür ürünlerin tüketimiyle alakalı bir düzenleme yaptığını basından öğrendim. Bizim anayasamızda, gençlerin, ailenin, çocukların alkol ve bağımlılık yapan ürünlere karşı korunmasını devlete ve elbette bu anlamda mülki amirlerine bir görev olarak yükler. Dolayısıyla mülki amir, sorumluluk alanı içerisinde bu tür ürünlerin nerelerde içileceğine dair bir düzenleme yapabilir. Bu hukuksal bir düzenlemedir, görevi kapsamındadır ama tamamen görev yetki alanı içindeki bir ilde, bir alkol yasaklanması şeklinde bir tasarrufu söz konusu olursa Böyle olduğu kanısında değilim bu doğru olmaz. Yani siz korumak için gerekli önlemleri alacaksınız ama onu içmek isteyenler de varsa onları içecekleri bir yer belirleyeceksiniz. O da var.
    
     -Yeni anayasa yapılmalı-
    
     Daha sonra partililere seslenen Yazıcı, Türkiye için yeni bir anayasanın büyük bir şans olduğunu belirterek, anayasa yapma hakkının, millete ait tekel bir hak olduğunu ifade etti.
     Milletin bu hakkını kullanamadığını, son iki anayasanın darbe anayasası olduğunu dile getiren Yazıcı, Kime sorsan, bu anayasa değiştirilmeli diyor. Seçim öncesi bütün partiler beyanda bulundu. Mecliste komisyon kuruldu. Yeni anayasayı bu parlamentonun başarması lazım şeklinde konuştu.
     AK Partinin dünyanın en büyük teşkilatı olduğunu, Türkiyenin, AK Parti ile büyüdüğünü anlatan Yazıcı, İnşallah, şu terör konusundan da Türkiyeyi arındırabilirsek, Türkiyenin önünde hiçbir engel kalmayacak. Türkiye hem bulunduğu coğrafyanın hakkını daha güçlü bir şekilde verecek hem de dünyada mazlum ulusların sözcülüğü anlamında daha güçlü bir duruş ortaya koyabilecek ifadesini kullandı.
     Konuşmasında, İsrailin Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiyeden özür dilemesine de değinen Yazıcı, İnsanlık adına önemli bir kazanımdır diye düşünüyorum. İşte bu gücü elbette ki bu milletten alıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kocaelide: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER