Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: Türkiyenin sorunları var. Türkiyedeki terör sorununu çözme noktasında en büyük ve en önemli gücümüz, kardeşliğimizdir


BİTLİS (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiyenin sorunları var. Türkiyedeki terör sorununu çözme noktasında bizim en büyük ve en önemli gücümüz, kardeşliğimizdir dedi.
     AK Parti İl Başkanlığınca, İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen iftarda konuşan Bakan Yazıcı, insanı ortadan kaldırmaya yönelik eylemlere karşı, devletin, güvenlik güçlerinin, millet adına mücadelesini sürdüreceğini bildirdi.
     Bakan Yazıcı, şöyle konuştu:
     Türkiyenin sorunları var. Türkiyedeki terör sorununu çözme noktasında bizim en büyük ve en önemli gücümüz kardeşliğimizdir. Çanakkalede birlikte savaştık. Yurdumuzdan düşmanları kovduk ve İzmirde denize döktük. Bu müşterek ülkemizin ismi Türkiyedir. Bu topraklarda herkesin eşit hakkı ve payı var. Bizim kardeşliğimiz Hz. Ademden başlıyor. Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne yönelik eline silah almış terörist unsurlarının etnik mensubiyeti bizi ilgilendirmez. Onların etnik kimliğine baktığımızda, insanlık dışı eylemlerini mazur görmeyeceğiz. Çünkü onlar terörist ve insan düşmanı. Elbette ki insanı ortadan kaldırmaya yönelik eylemcilere karşı da devletin güvenlik güçleri, millet adına mücadelesini sürdürecek.
     Zamanın çok hızlı bir şekilde geçtiğini ve bugün ramazanın 22. iftarını yaptıklarını belirten Yazıcı, millet olarak toplumsal dayanışmaya ve yardımlaşmaya son derece önem verdiklerini söyledi.
    
     -Sorunları yerinde görüyoruz
    
     Toplumsal yapımızın en güçlü yapıştırıcısı yardımlaşma ve dayanışma duyumuzun gelişmiş olmasıdır diyen Yazıcı, bu duyunun bayramlarda ve ramazanlarda zirve yaptığını dile getirdi.
     Yazıcı, şunları kaydetti:
     Bu özelliğimiz ulusal sınırlarımızın içine hapsedilmiş şekilde kalmaz. Bugün dünyanın değişik coğrafyalarında milyonlarca insan orucunu açıyor. Sofralar farklı. Bunun somut örneğini yaşıyoruz. Geçen yıl Somali devam ediyordu şimdi de Myanmar. Güncel oldukları için bunları ifade ediyorum. Arakanda yaşayan ve inançları dolayısıyla dışlanmış ve ayrımcılığa tabii tutulan insanlar var. Başbakanımızın eşi ve Dışişleri Bakanımız bir heyetle orada. İmkanlarımızı, imkanları olmayanla paylaşıyoruz. Başbakanımızın talimatıyla, bakanlarımız ve milletvekillerimiz özelikle Doğu ve Güneydoğuyu dolaşıyor. Sorunları yerinde inceliyor. Sorunları yerinde görüyoruz ve notlarımızı alıyoruz.
     Türkiyenin sorunlarını bildiklerini, ellerindeki imkanlarıysa plan ve program çerçevesinde, projeye dönüştürüp hizmet verdiklerini belirten Yazıcı, eğitim ve sağlığa önem verdiklerini, bütçeden en fazla kaynağı bu iki alana ayırdıklarını ifade etti.
     Ekonomik, sosyal ve siyasal projeleri insanı esas alarak icra planına koyduklarını kaydeden Yazıcı, Çünkü AK Partinin merkezinde insan ve birey var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bu Osmanlı Devletini var eden deyiştir. Kanun yaparken, projeleri sıralamaya koyarken, bütçe ve tüzük yaparken insanı esas alarak hareket ediyoruz diye konuştu.
     3 Kasım 2002 yılında halkın kendilerine verdiği emaneti sırtladıklarını ve Türkiyenin sorunlarını göğüsleyerek bugüne getirdiklerini bildiren Yazıcı, şöyle devam etti:
     Bu emaneti yüklendiğimiz günden beri durmak yok yola devam dedik ve o günden beri gece gündüz çalışıyoruz. AK Partinin bir kimliği var. Muhafazakar demokrat bir partiyiz. İnsan gruplarını millet haline getiren değerler, müşterek tarihimiz, örf ve adetlerimiz, inancımız ve kültürümüz var. Bunları önemsiyoruz. Bunların geliştirilmesi ve korunması noktasında hassasiyet içindeyiz. Ama hiçbir zaman statükocu değiliz. Muhafazakarlığımız dinamik bir muhafazakarlık. Biz demokratız. İnsan hak ve özgürlüklerini önemsiyoruz. Muhafazakar demokrat kimliğe sahip partimizin omurgası da teşkilatlarımızdır.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER