Gümüşhanede, Engellerin Farkındayız projesi tamamlandı

Gümüşhanede, Engellerin Farkındayız projesi tamamlandı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan, Engellerin Farkındayız projesinin tamamlandığı bildirildi.
     Gümüşhane Sağlık Müdürü Emre Boşnak, yaptığı yazılı açıklamada, proje ile koruyucu ve önleyici hizmetlerin yaygınlığının artırılması, özürlülüğün nedenleri ve önlenmesi konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması ve özürlülük etkilerinin azaltılmasının amaçlandığını belirtti.
     Projenin hedef grubunu geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan sosyo ekonomik ve eğitim düzeyi düşük, dar gelirli vatandaşlardan oluştuğunu ifade eden Boşnak, şöyle devam etti:
     Bu grupta akraba evliliği sık yapılmakta ve buna bağlı özürlü çocuk dünyaya getirme oranı artmaktadır. Geniş ailelerden oluşan hedef grubumuz da daha çok geleneksel ve kulaktan dolma bilgilerle çocuk yetiştirilmektedir. Projemiz tüm bu sorunların çokça yaşandığı Gümüşhane merkez, Kelkit, Şiran ilçeleri ve köylerinde yürütüldü.
     Toplamda 10 ay süren proje ile kırsal kesim köylerinde yaşayan 15-49 yaş grubundaki bin kadına ulaşıldı. Kadınların özürlülüğün nedenleri hakkında bilgi sahibi olmaları, yapılan hataları fark etmeleri bundan sonraki yaşamlarında daha sağlıklı, bilinçli adım atmaları ile birlikte önlenebilir özürlülüklerin önlenmesi, bunların mümkün olduğu kadar erken teşhisi ve gereken müdahalelerin zamanında yapılmasıyla ilimizdeki özürlülük oranlarının düşürülmesi hedeflenmiştir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhanede, Engellerin Farkındayız projesi tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER