Gümüşhanede, Halk Eğitim Merkezi kursları başlayacak

Gümüşhanede, Halk Eğitim Merkezi kursları başlayacak


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi kursları 1 Ekim tarihinde başlayacak.
     Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından yıl boyunca yürütülecek kursların 1 Ekim tarihinde başlayacağını belirtti.
     Çeşitli alanlarda 35 meslek edindirme kursu açılacağını ifade eden Aktaş, okuma-yazma 1. ve 2. kademe, İngilizce ilk kademe, Arapça orta kademe, avcı eğitimi, halk oyunları ve hentbol kursları da organize edileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     2011-2012 eğitim ve öğretim yılında sosyal ve kültürel alanda İngilizce ilk kademe, Arapça orta kademe, okuma yazma 1. ve 2. kademe, avcı eğitimi, okullarımızda halk oyunları kursları, yabancılar için Türkçe kursu olmak üzere 52 değişik kurs açılmış 298 kadın 172 erkek olmak üzere toplam 470 kursiyer belge almıştır. Mesleki ve teknik alanda ise 60 değişik kurs açılmış 404 kadın 298 erkek olmak üzere 702 kursiyer belge almıştır. Mesleki ve teknik kurslar, genel kurslar olmak üzere 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında 112 kurs açılmış, 702 kadın, 470 erkek olmak üzere toplam bin 172 kursiyer belge almaya hak kazanmış ve belgelerini almışlardır.
     Aktaş, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında açılacak olan kursların daha çok istihdama yönelik kurslar olacağını ve kursların yıl boyunca aralıksız devam edeceğini belirtti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhanede, Halk Eğitim Merkezi kursları başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER