Gümüşhanede Helal Kazanç Semineri düzenledi

Gümüşhanede Helal Kazanç Semineri düzenledi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Helal Kazanç konulu seminer düzenlendi.
     Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Saadet Partisi İl Başkanı Demir, Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
     Programın açılışında konuşan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Nacil Şenel, AGD olarak iyinin, doğrunun ve hakkın yanında olduklarını belirtti.
     Gençliğin ve toplumun bütün katmanlarının önüne konulan tuzaklardan haberdar etmenin herkesin görevi olduğunu ifade eden Şenel, Yaşadığımız karmaşık süreçte yol bulmanın zorluklarını hepimiz biliyoruz. Günümüz Türkiyesinde ideal bir yozlaşma var. İnancı ve yaşantısı yozlaşan insanın ideallerinin de yozlaşacağı aşikardır dedi.
     Programa konuşması olarak katılan ilahiyatçı, eğitimci ve yazar Mehmet Talu, son dönemde insanlar arasında kazanalım da nasıl olursa olsun anlayışının hakim olduğunu savunarak, bu anlayışın yanlış olduğunu söyledi.
     Helal kazanmanın her Müslüman için farz olduğunu kaydeden Talu, şunları söyledi:
     İslam dini daima çalışmayı emretti, dilenmeyi reddetti. İslam dini insanları çalışmaya teşvik ediyor. Helal kazanmak her Müslümana farzdır ve farzların en başında gelir. Bir insanın helal bir işte çalışması, helal kazanç yapması savaş meydanlarında cihat eden kimsenin mükafatı gibi kendisine mükafat kazandırılır. Bir insana balık vermek marifet değil, balık tutmayı öğretmek gerek. Eğer balık tutmayı öğretirseniz o her zaman balık tutar.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede Helal Kazanç Semineri düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER