Gümüşhanede radar uygulamaları

Gümüşhanede radar uygulamaları -Emniyet Müdürü Yüksel: Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 24 saat radar uygulamasına başladı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede kent merkezinde radar uygulamaları başladı.
     Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 24 saat radar uygulamasına başladığını belirtti.
     Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve İçişleri Bakanı Muammer Gülerin onayladığı Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün yapacağı çalışmalar konulu genelgeye göre 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılmasının hedeflendiğini ifade eden Yüksel, Kara yolundaki can ve mal güvenliği için denetim ve eğitimi artıracağız, kampanyalar yapıp halkı bilinçlendireceğiz. Her şeyi ceza ile yapmayacağız dedi.
     Yüksel, radarla hız denetimlerinde kullanılan seyyar radar ikaz levhası uygulamasının kaldırıldığını kaydederek, Günlük 2-3 saat olan radar süremizi 24 saate çıkarıyoruz. Radar için özel ekipler oluşturduk. Hem gece, hem gündüz, hem sabit, hem hareketli, hem çevirmeli, hem çevirmesiz, hem şehir içinde hem şehir dışında sürekli radarla hız kontrolü yapacağız diye konuştu.
     Emniyet kemerinin hayat kurtardığını vurgulayan Yüksel, Emniyet kemeri kullanmıyor ve önemsemiyoruz ama canımızı kurtarıyor. Kemer takma oranını şehir içinde de artırmamız gerek. Şehir dışında yüzde 80leri bulan kemer takma oranımız maalesef şehir içinde düşük. Bu alışkanlığı herkese kazandırmak istiyoruz diye konuştu.
     Amaçlarının hızları düşürerek kazaları azaltmak olduğunu belirten Yüksel, sözlerine şöyle tamamladı:
     Şehir içinde azami hız sınırı otomobiller için 65, kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüsler için 50 kilometre olarak belirlendi. Cep telefonuyla konuşan sürücülere de ekiplerimiz taviz vermeyecek. Şehir geçişindeki üç ışıklı kavşağımızda da 24 saat Mobese kameraları yardımıyla ışık ihlallerini tespit ederek ceza uygulayacağız. Hız sınırını yüzde 10 ile 30 arasında aşanlara 166, yüzde 30dan fazla aşanlara 343, emniyet kemeri takmayanlara 77, kırmızı ışıkta geçenlere 166, cep telefonu ile konuşanlara 77, hatalı sollama yapanlara 166, alkollü araç kullananlara ise 700, 877 ve bin 407 lira para cezası uygulanıyor. Uygulamada devamlılık esastır. Bu bağlamda biz de denetimlerimizi hiç ara vermeden devam ettireceğiz. Kazaların yoğun olduğu yerlere ağırlık vererek radar çalışması yapacağız.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gümüşhanede radar uygulamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER