Gümüşhane Emniyet Müdürü Yüksel:

Gümüşhane Emniyet Müdürü Yüksel: "98 personelimiz gitti, 161 personel geldi"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, tayin ve terfi atamalarında Gümüşhaneden 98 polisin gittiğini, 161 polisin geldiğini bildirdi.
     Yüksel, yaptığı açıklamada, geçmiş yıllara nazaran 63 fazla personelin Gümüşhaneye atamasının yapıldığını kaydederek, "Haziran sonundan itibaren geçerli olacak atamalara göre, 98 personelimiz ikinci bölge hizmet süresini tamamlayarak birinci bölge illere döndü. 161 personel de Gümüşhaneye geldi. Geçen yıllara nazaran 63 personel daha fazla Gümüşhaneye geliyor. Gümüşhane için güzel bir durum. Biz de bu artan personeli ilimizin artan sorunlarından trafikle ilgili birimlere ve ilçelerdeki personelin sayısını artırmak için oralara takviye edeceğiz" diye konuştu.
     Bölge illerine bakıldığında personel sayısı en fazla artan illerden birisinin Gümüşhane olduğunun ifade eden Yüksel, "Rizenin ikinci bölge illerinden çıkarılması bu duruma etken oldu. Rizeyi tercih edemeyenler Gümüşhaneyi tercih ediyor. Bir önceki yılda 100 personel artmıştı. Personel açısından sıkıntımız yok" dedi.
     Yüksel, ayrıca tayin ve terfi döneminde 12 personellerinin bir üst rütbeye terfi ettiğini belirtti.
     Yüksel, Bağlarbaşı Mahallesine yapılacak Özel Harekat ve Çevik Kuvvet binasının temelinin Temmuz ayında atılacağını belirterek, şunları kaydetti:
     "Kürtün ilçesindeki Emniyet Amirliği binası hızlı şekilde yükseliyor. Bu yaz sonuna doğru bitirip hizmete sokmayı planlıyoruz. O da hizmete girince ilçelerimiz de büyük anlamda tamamlanacak. İl merkezinde önemli bir bina hizmeti de bu yıl başlayacak. Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan alanda Özel Hareket ve Çevik Kuvvet Binası. Onun da proje, tahsis ve yatırım işlemleri bitti. İnşallah temmuz ayında temelini atacağız. Ödeneği ve ihalesi Ankaradan yapılacağı için daha hızlı bir şekilde bitecek. En fazla iki yıl içinde Gümüşhanelilerin hizmetine sunulacak. Dolayısıyla artan personelimiz önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Hizmetler daha da verimli ve etkin şekilde sunulacak."
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Gümüşhane Emniyet Müdürü Yüksel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER