Güney Koreden UİBe teknik heyet ziyareti

Güney Koreden UİBe teknik heyet ziyareti -UMSMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamiloğlu: -Güney Koreye ucuz olmasının ötesinde, kaliteli ürünler gönderebiliriz. Özellikle kiraz, siyah incir, greyfurt, limon, nar ve bunların


BURSA (A.A) - Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Kamiloğlu, Güney Koreye ucuz olmasının ötesinde, kaliteli ürünler gönderebiliriz. Özellikle kiraz, siyah incir, greyfurt, limon, nar ve bunların mamullerini ihraç edebiliriz dedi.
     Güney Koreden gelen 4 dış ticaret uzmanından oluşan teknik heyeti, Uludağ İhracatçı Birliklerinde (UİB) kabul eden Kamiloğlu, burada yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Güney Koreye yaş meyve sebze ihracatının önündeki engellerin kaldırılması ve meyve sebze mamulleri ihracatının artırılması için başlattığı çalışmayı takdirle karşıladıklarını söyledi.
     Kamiloğlu, Güney Kore ile imzalanan serbest ticaret anlaşmasının birtakım kolaylıklar sağlayabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Güney Kore yaş meyve ve sebze ihraç edemediğimiz ender ülkelerden birisi. Güney Korenin çok katı bir karantina sistemi var. Yakın ve ucuz olduğu için yaş meyve sebze ihtiyaçlarını Çinden ve ayrıca İspanya, Portekiz, ABD gibi ülkelerden karşılıyorlar. Türk ihracatçılar olarak biz, Güney Koreye ucuz olmasının ötesinde kaliteli ürünler gönderebiliriz. Özellikle kiraz, siyah incir, greyfurt, limon, nar ve bunların mamullerini ihraç edebiliriz. Bunların ihracı için nasıl bir ön prosedür gerektiğini araştırmalıyız.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Dairesi Başkanlığı ile Bakanlığın AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı görüşmelerde, Bursadan Güney Koreye ihraç edilecek yaş meyve sebze ve mamullerinin risk değerlendirme prosesleriyle ilgili çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Güney Koreden UİBe teknik heyet ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER