Güney Koreli çiftçi traktörle dünyayı geziyor

Güney Koreli çiftçi traktörle dünyayı geziyor -Dünya turuna çıkan Güney Koreli çiftçi, Edirneden başlattığı Türkiye turunda Kütahyaya ulaştı


KÜTAHYA (A.A) - Tarımsal sorunlara dikkati çekmek amacıyla dünya turuna çıkan Güney Koreli çiftçi, traktörle Edirneden başlattığı Türkiye turu kapsamında Kütahyaya ulaştı.
     Sponsor firmanın sağladığı traktörle Türkiye turunu sürdüren çiftçi Kitae Kang (29), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilerin sorunları hakkında farkındalık oluşturabilmek amacıyla Türkiye turuna Edirneden yaklaşık bir ay önce başladığını bildirdi.
     Daha sonra Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli ve Afyonkarahisar güzergahını takip ederek Kütahyaya geldiğini belirten Kang, Türkiyede toplam 3 ay kalmayı planladığını söyledi.
     Kang, Türkiye turunu tamamladıktan sonra Çine gideceğini anlatarak, Çinde de traktörle gezeceğim. Bu ülkede traktörle turumu bitirdikten sonra Çinin çevresindeki Asya ülkelerini yürüyerek gezmeyi ve turumu toplam bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyorum dedi.
     Kütahyanın tarihi ve turistik mekanlarını traktörüyle rehber eşliğinde gezdiğini ifade eden Kang, Eskişehire gitmek üzere yola çıktı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Güney Koreli çiftçi traktörle dünyayı geziyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER