Güney Marmara Kalkınma Ajansının mali destek

Güney Marmara Kalkınma Ajansının mali destek programı -Balıkesir ve Çanakkalede desteklenecek 89 projeden 60ı ile ilgili sözleşmeler imzalandı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA), 16 milyon lira bütçeli "mali destek programı" kapsamında desteklenecek 89 projeden 60ına ilişkin sözleşmeler yapıldı.
     GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Balıkesirdeki ajans binasında düzenlenen toplantıda, programa başvurusu yapılan 304 projenin incelendiğini ve 89unun desteklenmesine karar verildiğini bildirdi.
     Söz konusu 89 projeden 60ının Balıkesirden, 29unun ise Çanakkaleden kurum, kuruluş ve firmalara ait olduğunu belirten Gündoğan, şöyle devam etti:
     "Ajansımız üç yılı aşkın süredir faaliyet içinde. Genellikle proje teklif çağrıları ve dağıttığımız hibelerle tanınıyoruz ancak bunun dışında da birçok faaliyetimiz var. Yaklaşık 7 aydır çalışma içindeyiz. Bölge planı hazırlama kapsamında birçok ilçemizi ziyaret ettik. Bölgelerimizin gelecek 10 yılını şekillendirecek yatırımlar yapacağız. Genel olarak baktığımızda 304 projenin büyük bölümü destek alamadı. Ajans olarak hangi projenin destek alacağı kararı noktasında rol almıyoruz. Tamamen bağımsız süreçler sonucunda seçiliyor. Bu, kabul edilmeyen projelerin başarısız olduğu anlamına gelmiyor."
     Gündoğan, projelere destek verilmesi için gereken puan barajının 100 üzerinden 65 olduğu bilgisini vererek, Balıkesirden gelen dosyalara 63,5 ve Çanakkaleye ait dosyalara 61,2 ortalama puanlar verildiğini söyledi.
     Bu çağrıda toplam kaynağın yüzde 68ini Balıkesir, yüzde 32sini Çanakkalenin kullandığına işaret eden Gündoğan, "Bugüne kadar iki teklif çağrısında 127 projeyi destekledik. 20 Hazirana kadar ilk ödemelerinizi yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
     Daha sonra, Gündoğan ile 89 projeden 60ının sahipleri arasında sözleşmeler imzalandı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Güney Marmara Kalkınma Ajansının mali destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER