Güneysu Belediye Başkanı Minder: Gürgen içme

Güneysu Belediye Başkanı Minder: Gürgen içme suyu projesinin tamamlanması ile ilçedeki su kesintilerinin önüne geçmiş olacağız


RİZE (A.A) - Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Gürgen içme suyu projesinin tamamlanması ile ilçede su kesintilerinin önüne geçeceklerini söyledi.
     Minder, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürgen içme suyu projesinin 1.5 yıl önce projelendirilip çalışmalarına başlandığını, son aşamaya gelinen projede depoların su tutmaya başladığını belirtti.
     Andon içme suyu hattında meydana gelen arızalar nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatı ile projenin İller Bankasına yaptırıldığını ifade eden Minder, Su ilçenin kullanmış olduğu mahallelerdeki su depolarına kadar getirildi. İçme suyunun ishale hatları tamamlandı. Andon içme suyu hattında meydana gelen ilk arıza ile birlikte su kullanımı başladı dedi.
     Gürgen içme suyu projesinin yapımındaki önceliğin hem Andon içme suyundan hem de Gürgen içme suyundan yararlanmak olduğunu anlatan Minder, Andon içme suyunda zaman zaman meydana gelen aksamalar ilçeyi susuzluk problemi ile karşı karşıya bırakıyordu. Herhangi bir arıza ya da kesinti durumunda artık Gürgen içme suyunu devreye sokuyoruz. Gürgen içme suyu projesinin tamamlanması ile ilçedeki su kesintilerinin önüne geçmiş olacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Nezif Karslı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Güneysu Belediye Başkanı Minder: Gürgen içme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER