Güreş

Güreş -Erzurumda düzenlenen Genç Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası 240 sporcunun katılımıyla başladı -Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya: Pazar günü, Federasyon başkanlığına seçildikten sonra ilk b


ERZURUM (A.A) - Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Erzurumda düzenlenen, Genç Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası törenle başladı.
     Erzurum Spor Salonunda, 19 ilden 240 sporcunun katımıyla başlayan müsabakalarda güreşçiler bugün 60, 84 ve 120 sıkletlerinde mücadele edecek.
     Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, Genç Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasında Erzurumlularla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şampiyonanın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
     Güreşin önemli bir spor dalı olduğunu ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Pazar günü, Federasyon başkanlığına seçildikten sonra ilk büyük organizasyona, Gürcistandaki Avrupa Şampiyonasına gidiyoruz. Hem serbest hem grup hem de bayanlarda ülkemizi layıkıyla, şerefiyle, onuruyla temsil edecek sporcularımızla bir yolculuğa çıkıyoruz. İnşallah Erzurumlu dostlar dualarını eksik etmezler. Bizlere, sevgi selini arkamızda götürdüğümüzü hissettirirler. Erzurum güreş sporu için çok önemli bir kent. Erzurumlu Yönetim Kurulu üyemiz, Karakucak Türkiye Şampiyonasını burada yapmamızı istediler. Biz de seve seve veririz dedik. İnşallah hayırlı uğurlu olur.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de kentin bir spor şehri olduğunu vurgulayarak, hem yaz hem kış sporlarında geçmişte de merkez olduğunu, bundan sonra da merkez olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.
     Türkiye Geleneksel Spor Dallarında ve kış sporlarında Erzurumda lisanslı sporcu sayısının fazla olduğuna dikkati çeken Öztürk, Şehrimiz spor alanında çok iyi bir noktada diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, Vali Öztürk ile şampiyonaya katkı sağlayan kurum müdürlerine teşekkür plaketi verdi.
     Bu arada, 3 gün sürecek şampiyonada sporcular kendi sıkletlerinde Türkiye Şampiyonu olabilmek için mücadele edecek.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER