Gürsel Tekinin istifası

Gürsel Tekinin istifası -CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Tekin: (2) -Türkiyenin tamamını kucaklamanın tam zamanıdır. Öz eleştiri zamanıdır. Yeniden CHP için, yeni CHP için tam zamanıdır -Siyaset,


İSTANBUL (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin, Türkiyenin tamamını kucaklamanın tam zamanıdır. Öz eleştiri zamanıdır. Yeniden CHP için, yeni CHP için tam zamanıdır dedi.
     Tekin, Ankaradan tarifeli uçakla geldiği Atatürk Havalimanında kalabalık bir parti grubu tarafından sloganlarla karşılandı.
     Burada gazetecilere açıklama yapan Tekin, Erzurum Aşkalede hayatını kaybeden 5 TEDAŞ işçisinin ailelerinin dramını paylaşacağını belirterek, Aşkalelilere, yaşadıkları dramın mücadelesini vereceğine dair söz verdiğini kaydetti.
     Hür ve bağımsız, mutlu bir Türkiyenin peşinde olduğunu ifade eden Tekin, farklılıkları muhafaza ederek birlikte yaşama iradesi ortaya koyan bir Türkiye hayal ettiğini, CHPnin de bunun öncüsü olacağını söyledi.
     Tekin, CHPnin, Cumhuriyeti kuran kurumsal bir yapı olduğunu anlatarak, Türkiyenin tamamını kucaklamanın tam zamanıdır. Öz eleştiri zamanıdır. Yeniden CHP için, yeni CHP için, tam zamanıdır. Şahsen ben, CHPnin il başkanlığı seçimi, teşkilat başkanlığı, milletvekilliğini öne almadan, CHPde Türkiyenin renklerini, öncelikle fark etmeye çalışıyorum dedi.
     Biz, CHPnin Türkiyenin yüreği olmasının peşindeyiz diyen Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bunun için her bedeli ödemeye hazırım. Ancak yüreğim elimde hala heyecan duyuyorum. CHP iktidar, Kemal Kılıçdaroğlu da Başbakan olmalıdır. Sağ-sol, Alevi-Sünni Türk-Kürt demeden barış iklimini, Cumhuriyet birliğinde ifade etmeliyiz. Kurulu nizama itiraz kültürü olmayan toplumlar güdülen toplumlardır. Güdülmeye itiraz ediyorum. Genel gidişata itirazım var. Bu itirazın bedeli varsa da öderim. Hala heyecan duyuyorum hiç geri durmadan. Bugün bu sözlerimin anlamı tam olarak anlaşılmayabilir. Benim kızgınlıklarımın ve itirazlarımın adresi CHPdir. CHP benim çocuğumdur, ailemdir, kişilerle işim yok.
     Tekin, CHPnin içerde ve dışarda normalleşmeye ve adalete ihtiyacı olduğunu belirterek, tespit edici değil, belirleyici politikalara ihtiyaç duyulduğunu ve bu anlamda üzerime düşeni hep yaptığını, yapmaya da devam edeceğini ifade etti.
    
     -İstanbul İl Başkanlığı seçimi-
    
     Tekin, gazetecilerin, CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerine yönelik sorusuna, Benim hiçbir yerde adayım olmadı. İstanbulda itirazlarım ne ise Hatayda da aynı itirazları yapmışım. Ben uygulamanın karşısındayım, kişilerin, değil. Önemli olan Türkiyenin bu sorunlarının üstesinden gelebilecek bir CHPyi yaratmaktır cevabını verdi.
     Basın mensuplarının, Görevinizden neden istifa ettiniz- şeklindeki sorusu üzerine Tekin, şunları söyledi:
     Geçmiş döneme de baktığınızda, ben 28 Şubat günü de farklı düşünen bir CHPliyim. Bunun canlı tanıkları bugünkü Ak Partililerdir. Ogün, millet iradesinin gasp edildiğini söyleyen ve buna itiraz eden bir CHPliyim. Kendi partimin içinde de bu sorunlar varsa elbette ben itiraz edeceğim.
     Benim gidişat ile ilgili sıkıntılarım var. Onu da sayın genel başkanımla paylaştım. Siyaset, sadece parti genel başkan yardımcılığı olarak yapılmaz. Geçmiş dönemlerde il başkanı, ilçe yöneticisi, belediye başkan vekilliği bugün de milletvekili olarak yoluma devam edeceğim. Partime katkı sunacağım. Her zamanda sayın genel başkanımın yanında olacağım.
     Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte parti kurup kurmayacağı yönündeki soruya da, Ben 16 yaşında siyasete CHPde başladım. CHP 28 şubatın bedelini ödeyip barajın altında kaldığında yine dimdik Ogün CHPdeydim. 30 yıllık sürece baktığınız da hiç zikzaklarım olmamıştır. Hiç arayışlarım da olmamıştır. Benim talebim, örgüt kendi iradesi içerisinde istediğini seçebilsin Bütün itirazım bu.
     Tekin, istifasının zamanlamasıyla ilgili bir soruya da Son bir ayı değerlendirelim. Zonguldakı, Erzurumu, Kayserisi, Türkiyenin gündemi mi bitiyor cevabını verdi.
     Gürsel Tekin, daha sonra aracına binerek kendisini bekleyen konvoy eşliğinde Atatürk Havalimanından ayrıldı.
     (FAÇ-MRT-KAF)
<< Önceki Haber Gürsel Tekinin istifası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER