Güzelyurtta, Turizm Çalıştayı

Güzelyurtta, Turizm Çalıştayı


AKSARAY (A.A) - Güzelyurt Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansının desteğiyle Güzelyurt Turizm Kenti Tanıtım Çalıştayı düzenleyecek.
     Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahiler Kalkınma Ajansına 2011 yılında yaptıkları Turizm Kenti Güzelyurt Tanıtım Projesi başvurusunun kabul edildiğini, bu yıl projeyi uygulamaya geçirdiklerini söyledi.
     Güzelyurtun Kapadokyanın batıya açılan kapısı durumunda ve en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu belirten Özeş, Güzelyurt, Ihlara ve Manastır Vadisi, Kilise Cami, Kızıl ve Yüksek Kilise, Gelveri evleri, Selime Katedrali, yeraltı şehirleri ve kaplıca turizmiyle Kapadokya turizminde önemli bir yere sahiptir dedi.
     Proje kapsamında Güzelyurtun turizm potansiyelini değerlendirmede önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Özeş, şunları kaydetti:
     Güzelyurtun turizmde yol haritasının çizileceği Turizm Kenti Tanıtım Çalıştayı Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Çalıştay kapsamında Güzelyurtun potansiyeli konusunda akademisyenler ve turizm yatırımcıları düşüncelerini aktaracaklar. Ardından çalışma grupları oluşturularak, değerlendirmede bulunacaklar. Sonuçta ise Güzelyurtun Kapadokya turizminde ön plana çıkması ve daha fazla turist çekmesi için takip edilecek yol haritası ortaya çıkacak.
    
     Muhabir: Öner Taş / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Güzelyurtta, Turizm Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER