Güzelyurt Belediyesinden resim yarışması

Güzelyurt Belediyesinden resim yarışması


AKSARAY (A.A) - Güzelyurt Belediyesi ve Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Kapadokyada Güzelyurt Resim Yarışması düzenleniyor.
     Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Kudret Öztaş, Ahiler Kalkınma Ajansı desteğinde yürüttükleri Turizm Kenti Güzelyurt Tanıtım Projesi kapsamında böyle bir resim yarışması düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.
     Güzelyurtun Kapadokyanın batıya açılan kapısı olduğunu dile getiren Özeş, şunları ifade etti:
     Resim yarışması ile Güzelyurtun turizm potansiyelinin yansıtılmasını istedik. Güzelyurt, Ihlara ve Manastır Vadisi, Kilise Cami, Kızıl ve Yüksek Kilise, Gelveri evleri, Selime Katedrali, yeraltı şehirleri ve kaplıca turizmiyle Kapadokya turizminde önemli bir yere sahip. Resim yarışmasına katılacak öğrenciler içinde bu bölgeler zengin bir görselliğe sahip. Yarışma ile ilgili hazırladığımız afişleri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettik. Onlarda Aksarayda okullara afişleri göndererek resim yarışmasını duyurdular.
     Yarışmaya 5, 6, 7 ve 8. sınıfta okuyan öğrencilerin katılabileceğini ve dereceye girenlerin ödüllendirileceğini ifade eden Özeş, Yarışma sonunda birinciye minibook, ikinciye bisiklet, üçüncü olan öğrenciye ise çeyrek altın vereceğiz. Öğrencilere ödüllerin yanında plaket de verilecek. Ödül alan öğrencilerin resim öğretmenlerine de plaket vereceğiz. Ayrıca öğretmenlere Güzelyurtta istedikleri zaman bir gecelik konaklama hediye ediyoruz. YArışma için son başvuru 17 Aralık ve başvurular İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılabilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Öner Taş/Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Güzelyurt Belediyesinden resim yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER