Hacettepe Tıp 44. dönem mezunlarını verdi

Hacettepe Tıp 44. dönem mezunlarını verdi -Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer: Yüzde bir bile diyemeyeceğimiz bazı hatalar nedeniyle hasta hekim ilişkisi bozulmuştur. Bunları sizlerin sayesinde yeneceğiz. Hiçbir kötü et


ANKARA (A.A) - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 44. dönem mezunlarını verdi. Bu yıl mezun olan 280 hekim arasında 12 ülkeden 17 yabancı doktor da bulunuyor.
     Üniversiteden yapılan yazılı açaklamaya göre, yarı kapalı hale dönüştürülen amfideki törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Sivri, Türkiyenin en iyi hekimlerini yetiştirdiklerini belirterek, Hacettepe Üniversitesinden mezun olma gururuna eriştiniz. Sizler artık güzide gençlersiniz dedi.
     Yabancı mezunlar adına konruşan Benazir B. Hymabaccus ile Olta Tafaj da bundan sonra Türkiyenin birer temsilcisi olacaklarını, eğitimle birlikte yeni bir kültür ve dil öğrendiklerini söyledi.
     6. Sınıf öğrencisi Nedim Uzun da konuşmasında, Bizden önceki öğrenciler havuz istiyordu. Benim arkadaşlarım ise kütüphane, ders aracı ve hocalarıyla daha çok vakit geçirmek istiyorlar. Hacettepe, değişime dönüşüme ayak uydurmuştur. Sayın rektörüm asker kışlasını baba ocağına dönüştürmüştür dedi.
     Daha sonra kürsüye gelen Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, öğrencilerin sosyalleşmekten çok uzaklaştık yönündeki eleştirileri olduğuna dikkati çekerek, Sizler artık insan değilsiniz ki siz insanlıktan çıktınız arkadaşlar. Sizler insanla melek arasında bir yerdesiniz diye konuştu.
     Öğrencileri anne ve babalarının birer emaneti olarak gördüğünü anlatan Tuncer, şöyle devam etti.
     Siz sadece Türkiyede değil, dünyadaki en iyi genç doktorlar olarak mezun oluyorsunuz. Bundan hiç kuşkumuz yok. Dünyanın hiçbir yerinde mecburi hizmet yapmak zorundayken ücret ödenmez. Siz hem ücret ödüyor hem de mecburi hizmet yapıyorsunuz. Bu insani değildir. 6 yılda öğrenimini tamamlayan her hekim arkadaşımın diplomasını alması gerekmektedir. Bakanlık bunu mutlaka sağlamalıdır. Kültürümüzden gelen çok önemli bir özelliğimiz vardır hekim hastasını sever, hasta hekimine güvenir maalesef geldiğimiz noktada yüzde bir bile diyemeyeceğimiz bazı hatalar nedeniyle hasta hekim ilişkisi bozulmuştur. Bunları sizlerin sayesinde yeneceğiz. Hiçbir kötü etkiye kanmayın sabır gösterin ve bunu yenin.
     Yeni mezunlar daha sonra diplomalarını aldı. Tuncer, dereceye giren öğrencilere çeyrek altın hediye etti.
    
     Muhabir: Yıldız Aktaş
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Hacettepe Tıp 44. dönem mezunlarını verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER