Hadımlının 30 yıllık sulama sorunu çözüldü

Hadımlının 30 yıllık sulama sorunu çözüldü -Iğdırda 30 yıl önce heyelan nedeniyle kapanan sulama kanalı, İl Özel İdaresinin yaptığı çalışmayla yeniden faaliyete geçirildi


IĞDIR (A.A) - Tuzluca ilçesine bağlı Hadımlı köyü sakinleri, 30 yıl önce heyelan nedeniyle kapanan sulama kanallarının yeniden faaliyete geçirilmesinin sevincini yaşıyor.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, sulama kanalının açılış töreninde yaptığı konuşmada, köyde 30 yıl önce heyelan nedeniyle kapanan sulama kanalını yaptıkları çalışmalar sonrasında yeniden aktif hale getirdiklerini söyledi.
     Sulama kanalının 11 kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Akkuş, İl Özel İdaremizin 2011 yılı sulama tesisleri bakım-onarım programı kapsamında başlatılan çalışmalarla iş makinelerimiz sürekli olarak Hadımlı köyü kanalında çalıştılar dedi.
     Akkuş, kanalın büyük bir bölümüne boru döşeyerek, dolgu yaptıklarını, çalışmanın maliyetinin 200 bin liraya mal olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Bu kanal sayesinde 5 köyün arazi sulama sıkıntısı giderildi. 5 köye ait 12 bin dekarlık arazide kuru tarımdan sulu tarıma geçilecek. Bu su kanalı sayesinde verim artacak ve insanlar tarıma önem verecek. Bundan sonra alternatif ürünler yetiştirilecek. 5 köyde yaşayan 422 çiftçinin geliri artacak, yaptıkları işten tat alacaklar. Umuyoruz ki göç durur ve insanlar kendi köylerine tekrar dönerler diye konuştu.
     Hadımlı sakinlerinden Celal Karaali ise kanal sayesinde bölgede verimin artacağını belirterek, göç edenlerin yeniden köye döneceklerini söyledi.
     Köye su değil serumun verildiğini ifaden eden Karaali, Su kanalının 30 yıl sonra tekrar açılmasına çok sevindik. Köyümüze hayat geldi. İnsanlar artık istedikleri gibi tarımla uğraşacaklar. Kanalın tekrar hizmete açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederiz dedi.
     Törende, Akkuş ve su kanalının yapımında çalışan işçilere plaket verildi.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Hadımlının 30 yıllık sulama sorunu çözüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER