Hakkaride DAKA projesine ilgi

Hakkaride DAKA projesine ilgi -DAKAnın Hakkari İlinde Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme projesine rekor düzeyde başvuru yapıldı


HAKKARİ (A.A) - Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) Hakkari İlinde Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme projesine, rekor düzeyde başvuru yapıldığı belirtildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, Hakkari İlinde Meyveciliğin ve Sebzeciliğin Geliştirilmesi projesine, bölgedeki her türlü olumsuzluğa rağmen, teknik elemanlar tarafından ortaya konulan üstün gayret ve çalışmalar sayesinde, yaklaşık 70 yararlanıcının, 3 milyon 500 bin lira değerinde proje başvurusunda bulunarak, Hakkari genelinde rekor düzeyde bir başvuru sağlandığı bildirildi.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     Yine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından finanse edilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programında da aynı özveri ve gayret gösterildi. Daha önce 6. etap toplamında uygulanan proje sayısı 35 iken, sadece 7. etap çalışmalarında 38 proje başvurusu alınarak, bu alanda da rekor düzeye başvuruya ulaşıldı.
     Açıklanan hibe programlarıyla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün, yöredeki bütün çiftçileri eş zamanlı olarak, toplu kısa mesajla bilgilendirdiği belirtilen açıklamada, konuyla ilgili bilgi notlarının yerel basın aracılığıyla yayınlanması, mahalle, belde ve köylerde düzenlenen bilgilendirme toplantılarıyla, her türlü kitle iletişim aracı kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesiyle, projelere olan ilginin artmasının sağlandığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride DAKA projesine ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER