Hakkaride polis vatandaşlara aşure dağıttı

Hakkaride polis vatandaşlara aşure dağıttı


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride polis, cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure dağıttı.
     Hakkari Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, muharrem ayı nedeniyle Hacı Sait Camiden çıkan cemaate aşure dağıttı.
     Polis ekipleri, kazanlar içerisinde cami önüne getirdiği aşureyi, kaplara doldurarak kendi elleriyle vatandaşlara ikram etti.
     Hacı Sait Caminde namaz kılan İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder de, önce polislerin kendisine ikram ettiği aşureyi yedi, sonra da Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal, İl Müftüsü M. Veysel Geylani ve vatandaşlara aşure ikram etti. Etkinlik kapsamında, yaklaşık bin kişiye aşure dağıtıldı.
     İl Emniyet Müdürü Ergüder, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muharrem ayı nedeniyle arkadaşlarımız bir aşure etkinliği hazırladı. Burada cami cemaatiyle bunu paylaşmış olduk. Aynı zamanda yoldan geçenler de bundan faydalandı. Kardeşliği geliştirmenin yollarını sürekli arıyoruz. Zaten bütün faaliyetlerimiz bu yönde. Muharremin acılarla değil, sevinçlerle hatırlanmasını temenni ediyorum dedi.
     Aşureden alan vatandaşlar ise, her yıl olduğu gibi bu yıl da muharrem ayı nedeniyle kendilerine aşure dağıtan Emniyet Müdürlüğü yetkililerine ve polislere teşekkür etti.
     Geleneksel hale gelen aşure ikramının, önümüzdeki hafta cuma günü Ulu Caminde yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş - Yılmaz Kazandıoğlu / Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride polis vatandaşlara aşure dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER