Hakkarideki çatışma

Hakkarideki çatışma -Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gencel: -Bu hainlerin dini İslam olan Kürt kardeşlerimizi hiç bir şekilde temsil edemeyeceği ramazan ayında yaptıkları saldırılarla bir kez dah


BARTIN (A.A) - Bartın Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, Hakkarideki çatışmaya ilişkin, Bu hainlerin dini İslam olan Kürt kardeşlerimizi hiçbir şekilde temsil edemeyeceği ramazan ayındaki saldırılarla bir kez daha tescillenmiştir dedi.
     Gencel, Hakkarinin Çukurca ilçesi Geçimli karakoluna yapılan ve 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olduğu saldırıyla ilgili Hükümet Caddesinde yaptığı basın açıklamasında, terörün ne ramazan ne de bayram dinlemediğini söyledi.
     Eli kanlı katillerin, yardımlaşma ve kardeşliğin en üst seviyede yaşandığı mübarek ramazan ayında huzuru bozmaya, kardeşlik duygularını zedelemeye yönelik, hain emellerini gerçekleştirmek için canavarca saldırmaya ve kan dökmeye devam ettiklerini aktaran Gencel, şöyle konuştu:
     Yüce Türk milleti, hain terör odaklarının bu oyunları karşısında sarsılmaz bir inançla ve kardeşlik bağlarına sımsıkı tutunarak, her zamankinden daha güçlü olarak duracaktır. Bu hainlerin dini İslam olan Kürt kardeşlerimizi hiç bir şekilde temsil edemeyeceği ramazan ayındaki saldırılarla bir kez daha tescillenmiştir. Bu alçak saldırıları hiç bir din ve vicdan kabul edemez.
     Gencel, şehitlik mertebesine ve gazi olma şerefine erişenlerle gurur duyduklarını vurgulayarak, bu ve benzer saldırıların kendilerini asla yıldırmayacağını kaydetti.
     Basın açıklamasına Belediye Başkanı Cemal Akın ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Hakkarideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER