Hakkarideki çatışma

Hakkarideki çatışma -Şemdinli ilçesi Zorgeçit kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay memleketi Hatayda toprağa verildi


HATAY (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesi Zorgeçit kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay memleketi Hatayda toprağa verildi.
     Vandan askeri uçakla Hatay Havaalanına getirilen Suayın cenazesi, ailesi, yakınları ve askeri yetkililer tarafından alınarak İskenderun ilçesinin Gültepe mahallesindeki baba evine getirildi.
     Yakınlarından helallik alınmasının ardından, Suayın Türk bayrağına sarılı tabutu Kaptan Mehmet Paşa Camisine götürüldü.
     Buradaki cenaze töreninde, şehidin 3 aylık hamile eşi Berivan Suay ile annesi Perihan Suay uzun süre tabura sarıldı.
     İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlunun kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin naaşı bir süre askerlerin omuzlarında taşındı.
     Tören sırasında vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK sloganları attı.
     Şehit Uzman Onbaşı Suay, İskenderuna bağlı Karaağaç beldesindeki şehitlikte toprağa verildi.
     Törene, Suayın ailesi, yakınları, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, 39. Mekanize Piyade ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Nejat Atilla Demirhan, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Salim Taş-Ömer Soylu
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Hakkarideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER