Hakkarinin YGSde son sırada yer alması

Hakkarinin YGSde son sırada yer alması -Eğitimciler, çözüm süreciyle ildeki eğitim kalitesinin de yükseleceğine inanıyor


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride görevli eğitimciler, çözüm süreciyle kentteki eğitim kalitesinin de yükseleceğine inanıyor.
     Öğrenci Velileri Derneği eski Başkanı Cumali Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkarinin, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında (YGS) son sırada yer aldığını anımsatarak, yıllardır devam eden bu sıkıntının şaşırtıcı olmadığını söyledi.
     Vatandaşların, eğitim kalitesinin artması için en çok huzur ve barışa ihtiyaç duyduğunu dile getiren Özkan, bunların sağlanması halinde eğitim kalitesinin de yükseleceğine inandıklarını belirtti.
     Özkan, öğrencilikleri döneminde kentin eğitimde çok iyi yerlerde olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:
     Hakkari yıllardır sınavlarda son sıralarda yer almakta. Bu bizi şaşırtmıyor. Geçmişte bir dernek kurarak ilimizin sınavlarda son sırada yer almasıyla ilgili araştırma yaptık ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi için herhangi bir çalışma yapılmadığını gördük. Eğitimde seferberlik başlatmak için çok ısrar ettik. Eğitim şuraları oldu ancak Hakkaride hiçbir değişiklik olmadı. Hakkaride eğitim kalitesi ciddi anlamda düşmekte. Bu da bizi ve öğrencilerimizi üzmektedir. Bu zincirin kırılması lazım.
     Bölgede yıllardır devam eden çatışmaların ve akan kanın, öğrencilerin psikolojisini bozduğuna dikkati çeken Özkan, öğrencilerin karşılaştığı tablo karşısında başarılı olmalarının mümkün olmadığını savundu.
     Özkan, Helikopter, panzer, gaz bombaları, silahlar arasında iyi bir eğitim görmek mümkün değil. Bu memleketin huzura, barışa ihtiyacı var. Barış sağlandığı zaman, eğitim kalitesi de yükselir diye konuştu.
     Hakkariye atanan öğretmenlerin, kentteki olaylar nedeniyle bir an önce nasıl giderim- diye düşündüğünü vurgulayan Özkan, böylesi bir düşünceye sahip öğretmenin de çocuklara yeterli eğitim veremediğini kaydetti.
     Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür ise ilde yaşanan eğitim sorunlarının başında öğretmen sirkülasyonunun geldiğine dikkati çekerek, Özellikle bölgede, zor şartlarda çalışan öğretmenlere ekonomik ayrıcalık tanınmalı. Huzur ve barış ortamı olmadığı için öğretmenler de burada kalmıyor. Barışın gelmesiyle öğretmenler ilde uzun süreli kalabilir. Sistem tamamen stajyer öğretmenler üzerine çalışıyor dedi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu - Nevzat Taş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Hakkarinin YGSde son sırada yer alması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER