Halil Akkaş, Topuk Yaylasında güç depoluyor

Halil Akkaş, Topuk Yaylasında güç depoluyor -Yeni sezon hazırlıkları için Düzcede kampa giren milli atlet Halil Akkaş, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında altın madalyayı hedefliyor -Halil Akkaş: Tekrar üçüncü olmak beni t


DÜZCE (A.A) - Onur Orhan / Ömer Ürer - Yeni sezon hazırlıkları için Düzcede kampa giren milli atlet Halil Akkaş, Avrupa Salon Şampiyonasında altın madalyayı hedefliyor.
     Sezonun ilk kampını Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesislerinde yapan milli atlet Akkaş, 2 bin metrelik kros parkuru ve bin 350 metre yüksekliğinde tartan pistiyle hizmet veren tesislerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Şampiyonalara en iyi şekilde hazırlanmak amacıyla kuvvet ve dayanıklılık çalışması yapan Akkaş, üçüncülük elde ettiği Avrupa Salon Şampiyonasında bu yıl şampiyonluğu amaçlıyor.
     Milli atlet Akkaş, AA muhabirine sezonun ilk kampına Topuk Yaylası Tesislerinde başladığını belirterek, 40 gün sürecek kampın eğlenceli ve güzel geçtiğini söyledi.
     Antrenmanlarda daha çok kuvvet ve dayanaklılık çalışması yaptıklarını belirten Akkaş, Hedefimiz kuvvet ve dayanıklılığımızı artırıp, şampiyonalara en iyi şekilde hazırlanmak. Yaklaşık bir aylık sürecimiz kaldı. 2 bin metrelik kros parkuru ve bin 350 metre yüksekliğinde tartan pistimiz var. Gerçekten her şey çok güzel. Bize sadece çalışıp başarılı olmak kalıyor dedi.
    
     -Tekrar üçüncü olmak beni tatmin etmeyecek-
    
     Hedefinin mart ayında İsveçin Göteborg kentinde düzenlenecek Avrupa Salon Şampiyonasında altın madalya kazanmak olduğunu dile getiren Akkaş, sözlerine şöyle devam etti:
     Geçen seneki üçüncülüğümü bir üst seviyeye taşımak istiyorum. 2011de üçüncü oldum, tekrar üçüncü olmak beni tatmin etmeyecek, bunu biliyorum, hedefim şampiyon olmak. En kötü ihtimal, ikincilik inşallah. Ardından Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında gerçekten çok iyi bir kadroya sahibiz. Orada bir ilki başarıp kupayı Fenerbahçe ve ülkemize kazandırmak istiyoruz.
     Yine haziran ayında İngilterede Avrupa Takımlar Şampiyonası var. Orada Türkiye olarak tarihimizde ilk kez Süper Lige çıktık. Avrupanın en iyi 8 takımına karşı mücadele edeceğiz. Çok iyi bir kadroya sahibiz. İnşallah hedefimiz orada da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, bu doğrultuda elimizden geldiği kadar özenle çalışıyoruz. İnşallah güzel günler bizi bekliyor.
    
     -Yüksek rakımlı yerler, sporculara fayda sağlıyor-
    
     Akkaş, Fenerbahçenin tesislerinin standartların üzerinde olduğunu dile getirerek, tesisi yapan kulüp yöneticilerine teşekkür etti.
     Topuk Yaylasının yüksek rakımlı olduğuna dikkati çeken Akkaş, Bizim mesafe branşlarında en büyük artımız böyle yüksek rakımlarda kanımızdaki oksijen kapasitesini artırmak oluyor. Daha önce de Bolu-Aladağda kamp yapıyorduk. Buranın iklim koşullarına çok da yabancı değilim. İnşallah burada kendi tesislerimizde hazırlanıp, ülkemizi uluslararası arenalarda en iyi şekilde temsil etmek istiyorum ifadelerini kullandı.
     Tesislere her hafta sonu farklı branşlarda sporcuların geldiğine işaret eden milli atlet Akkaş, kampın diğer sporcularla kaynaşma açısından çok verimli geçtiğini, bunun performanslarına da olumlu yansıdığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Halil Akkaş, Topuk Yaylasında güç depoluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER