Hamurda okul açılışı

Hamurda okul açılışı


AĞRI (A.A) - Ağrının Hamur İlçesinde Aşağı Karabal Halis Özdemir İlköğretim Okulunun açılışı yapıldı.
     Ağrılı işadamı Halis Özdemir tarafından yaptırılarak 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayan 12 derslikli Aşağı Karabal Halis Özdemir İlköğretim Okulunun açılışı için tören düzenlendi.
     Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, İçinizden çıkan hemşehriniz, köylünüz küçük yüreğine söz veriyor. Yarabbi günün birinde eğer sen bana helal mal mülk verirsen, ben de içinden çıktığım bu köye inşallah senin izninle okul yaptıracağım. O zaman o yüreğiyle nasıl dua ettiyse, bugün hepimiz yaptığı duanın ve gerçekleşmesinin şahitliğini yapıyoruz. Kim bu arkadaşımız Aşağı Karabal Köyü doğumlu Halis Özdemir. Özdemiri Ağrı Valisi olarak kutluyorum dedi.
     Konuşmasında öğrencilere de seslenen Vali Yerlikaya, öğrencilerinden çok çalışarak vatana, millete hayırlı bir evlat olmalarının sözünü aldı.
     Doğduğu köye okul yaptırmanın kendisini çok sevindirdiğini belirten işadamı Halis Özdemir ise, şunları kaydetti:
     Eğitim insanlığın bir gereğidir. Vatanımızın ve milletimizin çağdaşlaşması yolunda vazgeçemeyeceğimiz ve taviz veremeyeceğimiz gerçeklerden biridir. Ben sizin yaşınızdayken bu imkanlara sahip değildim. Çocukluğum bu köyde zor şartlar altında geçti. Onca zorluğa rağmen yılmadan, usanmadan bu yıllara geldim. Köyümdeki öğrencilerde benim yaşadığım zorluğu yaşamasın diye bu okulu yapılmasında katkıda bulunarak, önemli bir projeye imza attığım için çok mutluyum.
     Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya tarafından işadamı Özdemire plaket verildi. Halis Özdemirden bir okul sözü daha alan Vali Yerlikaya daha sonra beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesti.
     Okulu gezen Vali Yerlikaya, okul hakkında yetkililerden bilgi alırken, öğretmen ve öğrencilerle de bir süre sohbet etti.
     (EK-AKS)
<< Önceki Haber Hamurda okul açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER