HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Konyada

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Konyada -Kurtulmuş, İlmen beldesindeki Organik Çilek, Kiraz Kültür Festivaline katıldı


KONYA (A.A) - HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Konyanın Hüyük ilçesine bağlı İlmen beldesindeki Organik Çilek, Kiraz Kültür Festivaline katıldı.
     Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, İlmende bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Her ne kadar Alp Dağları üzerinde değilseniz de onun kadar güzel bir yerdesiniz, yerinizin kıymetini bilin diyen Kurtulmuş, beldede dünyanın en güzel kiraz ve çileğinin yetiştiğini belirtti.
     Türkiyede son yıllarda şehirlerin kalabalıklaştığını, köyler ve beldelerin ise nüfusunun azaldığını ifade eden Kurtulmuş, İlmen de nüfusu azalan beldelerimizden birisidir. Bizim düşüncemizde, kalkınmanın yerelden başlaması esastır. Burada organik tarım teşvik edilerek, çileğin ve kirazın yurt dışına satılır hale gelmesi, halkı buraya bağlayacak meseledir diye konuştu.
     İlmen Belediye Başkanı Hürriyet Şahin de tarımda belli bir noktayı yakalamış olmanın neşesi içinde, bunu şenliğe dönüştürmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Şahin, Bölgemizde yetişen çilek, kiraz ve diğer ürünlerimiz organik üründür dedi.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER