HAS Parti Genel Sekreteri Arslan:

HAS Parti Genel Sekreteri Arslan: -İki parti içindeki değerlendirmelerden sonra AK Parti ile Has Partinin birlikte çalışma imkanı görülebiliyorsa işin detayları ile ilgili görüşmeler başlayacak


YOZGAT (A.A) - HAS Parti Genel Sekreteri Kazım Arslan, HAS Parti ile AK Partinin birleşme çalışmalarıyla ilgili, İki parti içindeki değerlendirmelerden sonra AK Parti ile Has Partinin birlikte çalışma imkanı görülebiliyorsa işin detayları ile ilgili görüşmeler başlayacak dedi.
     Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede, Türkiyenin içinde bulunduğu siyasi ortamın tartışıldığını, beraber siyaset yapma noktasında Başbakan Erdoğanın Kurtulmuşa teklifte bulunduğunu hatırlattı.
     Görüşemeden sonra Kurtulmuşun parti organlarına bilgi belirten Arslan, şunları söyledi:
     Merkez Yürütme Kurulu ve Genel İdare Kurulunu ve il başkanlarımızı topladık. Genel başkanımız süreçle ilgili bilgi verdi. Arkadaşlarımızın görüş ve düşüncelerini aldı. Dolayısıyla da kafamızda bununla ilgili bir şeyler oluşmaya başladı. Ama şu anda karar noktasında değiliz. Şimdi aynı süreci AK Parti kendi içerisinde yapacak. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde zannediyorum AK Parti Merkez Karar Kurulu toplanacak. Onların görüşleri alınacak ve ondan sonra karşı tarafında görüşleri alınacak. İki parti içindeki değerlendirmelerden sonra AK Parti ile Has Partinin birlikte çalışma imkanı görülebiliyorsa işin detayları ile ilgili görüşmeler başlayacak. Ama şuanda işin detayı ile ilgili bir şey konuşulmuş değil. Sadece ana çerçeve ve prensipler üzerinde konuşulmuştur.
     Birleşmeden iki parti içerisinde de rahatsız duyan kişilerin olacağını dile getiren Arslan Bu son derece normal. AK Parti ayrı bir siyasi oluşumdur. HAS Partide ayrı bir siyasi oluşum. Neticede bir siyasi parti içerisinde çok farklı düşüncelere sahip insanlar var. Gelişmeler neticesinde bu farklı düşüncülere sahip insanların farklı tepkiler koyması gayet normaldir diye konuştu.
     Bütünleşmenin gerçekleşmesi durumunda Numan Kurtulmuşun AK Partideki konumu ile ilgili bir konunun görüşülmediğini de ifade eden Arslan, şöyle devam etti:
     İki parti lideri bir vesile ile bir araya geliyorlar, birlikte çalışmak istiyorlar. İlk görüşmede doğal olarak (ben geleyim, şu konumda ya da bu konumda olayım, benimle beraber filanca gelsin, gelmesin), bu gibi şeyler zaten konuşulmaz. Kamuoyunda yazılıp çizilen şeyler bir takım yazarların yada bir takım siyasilerin ön alma gayretleridir. İki parti içindeki değerlendirmelerden sonra AK Parti ile Has Partinin birlikte çalışma imkanı görülebiliyorsaişin detayları ile ilgili görüşmeler başlayacak.
    
     Muhabir: Özcan Güney - Ömer Sarı / Tevfik Işık
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber HAS Parti Genel Sekreteri Arslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER