Hasankeyfte pedallar kardeşlik için döndü

Hasankeyfte pedallar kardeşlik için döndü -Hasankeyfte Türkiye Bisiklet Federasyonunca bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Bisiklet Turnuvası"nın startını Maliye Bakanı Şimşek verdi -Şimşek ve eşi Esra Şimşek, Hasankeyf Köprüs


BATMAN (A.A) - Hasankeyf ilçesinde Türkiye Bisiklet Federasyonunca bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Bisiklet Turnuvası"nda pedallar kardeşlik için döndü.
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde barış ve kardeşlik rüzgarları eserken, tarihi Hasankeyf ilçesinde Türkiye Bisiklet Federasyonunca düzenlenen "Uluslararası Bisiklet Turnuvası", bahar havasına ayrı bir renk kattı. Katılımın yoğun olduğu turnuvanın startını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek verdi.
     Bakan Şimşek ve eşi start verdikten sonra, bisiklete binerek yarışmacılarla Hasankeyf Köprüsünden geçti. Turnuvaya, 2 Belçikalı, 1 İranlı bisikletçinin de aralarında bulunduğu 85 sporcu katıldı.
     Bakan Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl yarışmada 45 sporcunun yer aldığını, bu yıl 80in üzerine katılımcının bulunduğunu söyledi.
     Belçika birincisi, dünya dördüncüsünün de turnuvada yarışacağını, turnuvayı gelecek yıl daha da büyüteceklerini ifade eden Şimşek, Balkan Şampiyonasını Hasankeyfte yapacağız. Batmanın algısını değiştirmek ve Hasankeyfi tanıtmak istiyoruz. Çocukken bisikletim yoktu. Bu yarışma sayesinde geçen yıl düşe kalka bisikleti dengede tutmayı başardım. Düşmeden bu işi atlatırsak iyi olacak" diye konuştu.
     Turnuvada kazasız belasız köprüyü geçtiğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:
     "Bir senedir çalışmadım. Dün biraz çalıştım. Aslında bir anlamda risk aldık. Bizim çocukluğumuzda bisiklet ve pedal çevirecek imkanımız yoktu. Çok şükür bu yarışmaları düzenlemeye vesile oluyoruz.
     Bence Batmanımız, Hasankeyfimizi ve bölgemizin olumlu bir şekilde Türkiyeye yansıtılması açısından önemli bir etkinlik. Bu yıl ki şampiyonaya geçen yıla göre 2 katı bir katılım oldu. Ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan Hasankeyfin tanıtımını sağlıyor. Hakikaten güzel şeylerin de olabileceğini, göstermek açısından çok önem veriyoruz. Ülkemizde bir çözüm süreci var. Bu süreç içerisinde katılım ikiye katlanmış durumda. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde artan bir ilgi söz konusu olacak. Hayatımda ilk defa bu etkinlik vesilesiyle bisiklete bindim. Bu yaştan sonra bisiklet sürmeyi öğreniyorum ama güzel bir şey. Denge sporu. Sürekli denge kurmayı gerektiriyor. Onun için çok önemli."
     Daha sonra Gercüş ilçesine geçen Şimşek, yapacağı taziye ziyaretinin ardından tekrar Hasankeyfe dönerek ödül törenine katılacak.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Yılmaz Ekinci
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Hasankeyfte pedallar kardeşlik için döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER