Hastalık ve zararlılara karşı sonbahar mücadelesi

Hastalık ve zararlılara karşı sonbahar mücadelesi başladı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, sonbaharda yapılması gereken zirai mücadele konusunda üreticileri uyardı.
     Irkın, yaptığı açıklamada, Gümüşhanede meyve ve sebze hasadının tamamlandığı bu dönemde, yıl boyunca görülen hastalık ve zararlılara karşı alınacak mücadele tedbirlerinin büyük önem arz etttiğini belirtti.
     Sonbahar döneminde kültürel, fiziksel, mekanik, gerektiğinde kimyasal mücadele çalışmalarını uygulanarak bitkilerin tedavi edilebileceğini ve hastalıklı olanlardan kaynaklanan bulaşma ve yayılmaların engellenebileceğini ifade eden Irkın, şunları kaydetti:
     Sonbaharda kültürel tedbir olarak, hastalık kaynağı olan yere dökülmüş lekeli yapraklar ve çürük meyveler mutlaka toplanıp yakılmalıdır. Ağaçlar üzerinde kalan hastalıklı meyveler de toplanıp imha edilmelidir. Sebze tarımı yapılan alanlarda da sonbaharda yapılacak zirai mücadele, gelecek yıl sağlıklı ürün elde etme açısından çok önem arz etmektedir. Üreticilerimizin sonbahar mücadelesi ile ilgili olarak hastalık ve zararlılara karşı sonbahar ilaçlaması, diğer mücadele dönemleri ve yöntemleri hakkında İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat ederek teknik bilgi almaları ve zamanında mücadele yapmalıdır.
    
     Muhabir: Engin Doğru
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Hastalık ve zararlılara karşı sonbahar mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER