Hastanelerde e

Hastanelerde e-ödeme sistemine geçiş


ORDU (A.A) - Ünye Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkezi Müdürü Mehmet Yaşar Günay, e-ödeme sisteminin işleyişine ilişkin Ünye Devlet Hastanesinde hekimler ve bazı sekreterler olmak üzere hastane personeline bilgi verdi.
     Günay, yeni sistemle hizmette kalitenin arttırılması, hizmet hızının artması, kağıt ortamından kurtarılarak vatandaş mağduriyetinin önüne geçilmesinin hedeflendiğini söyledi.
     Sigortalıların geçiş, görünmezlik ödeneği ile ilgili istirahat raporlarını eskiden manüel ortamda ödenirken, 16 Temmuz 2012 tarihi ile elektronik ortamda ödenmeye başlandığını ve uygulamanın 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle zorunlu olduğunu hatırlatan Günay, şunları kaydetti:
     E-ödeme sisteminden sigortalıların istirahat raporu aldıklarında ilgili hekimler tarafından elektronik ortamda sisteme rapor girişi yapılarak Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmektedir. Bunu yaparken hizmette kalitenin arttırılması, hizmet hızının artması, kağıt ortamından kurtarılarak vatandaş mağduriyetinin önüne geçilmesi hedeflendi. Sigortalılarımızın mağduriyetinin önlenmesini sağlamakla birlikte çevreci bir kurum olma adına tamamen elektronik ortamda rapor ödemelerini 01 Ocak 2013 tarihi ile tüm yurt geneline kurumumuzla sözleşmeli özel ve resmi sağlık sunucuları tarafından SGK elektronik ortamda istirahat raporları bildirilmeye başlandı. Bu konuda da biz Ünye ilçemizde gerek özel hastanelerde, gerekse kamu hastanelerinde, aile hekimliklerinde e-ödeme sistemini işleyiş hakkında hekimlerimiz ve bazı sekreterlerimizi bilgilendirme seminerimiz sürecek.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER