Hat sanatı tutkusuyla camileri süslüyor

Hat sanatı tutkusuyla camileri süslüyor -Sarıgöl Müftüsü Akkurt, Merkez Çarşı Cami içine hat eseri hadis ve dualar işledi -Akkurt: "Bu hat sanatı çalışmalarını diğer camilerimizde de zaman buldukça yapmaya kararlıyım" (Fot


MANİSA (A.A) - Hat sanatı tutkunu Sarıgöl Müftüsü Mustafa Akkurt, Merkez Çarşı Cami içini hadis ve dualarla süsledi.
     Akkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada hat sanatını çok sevdiğini, Yüksek İslam Enstitüsünde okuduğu yıllarda hat sanatını ek ders olarak aldığını söyledi.
     Merkez Çarşı Cami duvarlarına hat eseri hadis ve dualar işleyen Akkurt, yağlı boya fırçasıyla duvarlara işlenen dua ve hadislerin altına da Türkçe açıklamalarını yazdığına işaret etti.
     Hat tutkusunun okul yıllarından geldiğini belirten Akkurt, şöyle konuştu:
     "Okul yıllarından bu yana hat sanatına karşı tutkum nedeniyle, gerekli malzemelerimi hazırlayarak Merkez Çarşı Caminin sütunlara, projeksiyon cihazı ile duvara dua ve hadisleri yansıttım. Yansımanın üzerinden kara kalemle geçerek yazı yazılacak alanları belirledim. Daha sonra da yağlı boya ile işlemeye başladım. Bu çalışma bana zevk veriyor aynı zamanda da camimizin iç görseli güzelleşiyor. Cemaatimiz de Türkçe alt yazısını okuyarak ders alıyor. Bu hat sanatı çalışmalarını diğer camilerimizde zaman buldukça yapmaya kararlıyım."
     Merkez Çarşı Caminin sütunlarına Akkurt tarafından işlenen hat eserleri arasında hem Arapça hem de Türkçe olarak "Rabbim, zorlaştırma kolaylaştır", "Ölüm gelmeden önce tevbe etmekte acele ediniz", "Vakit çıkmadan önce namaz kılmakta acele ediniz" gibi dua ve hadisler yer alıyor.
     Akkurtun örnek çalışması camiye gelen cemaat tarafından da takdirle karşılanıyor.
    
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Hat sanatı tutkusuyla camileri süslüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER