Hatayda makine ekipman dağıtım töreni

Hatayda makine ekipman dağıtım töreni -Hatay Valisi Lekesiz: Hedefimiz Hatayı Ortadoğunun tarım ve ticaret üssü haline getirmek


HATAY (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman dağıtım töreni düzenlendi.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hedeflerinin Hatayı, Ortadoğunun tarım ve ticaret üssü haline getirmek olduğunu söyledi.
     Kırsal kalkınmayı destekleme projesiyle, tarımdan sanayiye, turizmden örgütlenmeye kadar çok geniş yelpazede çiftçilerin, sosyal, kültürel ve ekonomik standartlarının iyileştirilmeye çalışıldığı belirten Lekesiz, sektörde, eğitim, alt yapı, yeni tesislerin kurulması ve modernize edilmesi gibi pek çok çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     Tarım sektörünün ihtiyaçları gidermeye yarayan bir sektör olarak değil, kendimiz ve ülkemiz açısından zenginlik üreten bir sektör olarak görülmesi gerektiğini ve bu şekilde daha ileri gidebileceğini ifade eden Lekesiz, Hedefimiz Hatayı Ortadoğunun tarım ve ticaret üssü haline getirmek. Tarım sektöründe, hibe programlarından yararlanma açısından kentimiz Türkiyede 10uncu sırada yer alıyor diye konuştu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi ise, tarımsal üretimin kalitesini ve verimliliğini arttırabilmek için ileri tarım teknolojilerinin kullanılması gerektiğinin altını çizdi.
     Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibe destekli makine ve ekipman desteği sağlandığını kaydeden Tüfekçi, bu faaliyetle, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretimin yapıldığını, üreticilerin işlerini kolaylaştırarak üretim maliyetlerinin düşürüldüğünü bildirdi.
     Tüfekçi, yapılan çalışmalar kapsamında, kentteki çiftçilere, 2007 ve 2011 yılları arasında, bin 776 makineyle 10 milyon 741 bin 940 lira, bu yıl ise 285 makineyle 1 milyon 563 bin 150 lira hibe desteği sağlandığını söyledi.
     Konuşmaların ardından, Vali Lekesiz, hibe desteği alan çiftçilere sertifikalarını dağıttı.
     Törene, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ile çiftçiler ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Hatay
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatayda makine ekipman dağıtım töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER