Hatayda vakıf başkanının evine zarar verildiği

Hatayda vakıf başkanının evine zarar verildiği iddiası -MHP Milletvekili Çirkin, Başkan Yeralı ziyaret etti


HATAY (A.A) - MHP Milletvekili Şefik Çirkin, evine zarar verildiği iddia edilen Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeralı ziyaret etti.
     Yeral, vakıf binasındaki ziyarette yaptığı konuşmada, evine giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin eşyalara zarar verdiği olayın sadece kendisine değil, tüm Alevilere, Sünnilere ve Hristiyanlara yönelik olduğunu söyledi.
     Faillerin kısa sürede yakalanmasını isteyen Yeral, "Biz devletimizin büyük olduğuna inanıyoruz. Yatak odasına kadar girmiş, el yazısıyla seni yakacağız, bitireceğiz notunu bırakmış bu canilerin en yakın zamanda yakalanmasını, deşifre edilmesini istiyorum" dedi.
     Alevi, Sünni, Hristiyan vatandaşların kardeş olduklarını, kimseyle sorunlarının bulunmadığını belirten Yeral, şöyle devam etti:
     "Niye bunlar oluyor- Demek ki bunların derdi Müslümanları birbirine düşürmek. Onların derdi Alevi-Sünni kardeş kavgası çıkarmak, kardeşliği bozmaktır. Biz bu zihniyetin hakim olmaması, Alevi-Sünni, Türk-Arap kavgası çıkmaması için uğraşıyoruz. Bugüne kadar sayısız bedeller ödedik. Gerekirse bu kardeş kavgasının çıkmaması, yurdun bölünmemesi ve bayrağın eğilmemesi için canımızla bedel ödemeye seve seve hazırız."
     Milletvekili Şefik Çirkin de olayın aydınlatılması için yetkililerin hassasiyet gösterdiğini ifade ederek, "Yabancı güçler ülke genelinde kardeş kavgası çıkartmak istiyor. Hepimiz uyanık olmalıyız. Çok açık ve net konuşuyorum, bir oy vesilesi, davası ve kaygısı değil. Buraya Sünni kardeşiniz olarak geldim. Bu dar gün günde sizlerin arasındayız" dedi.
     Bu arada, Halkevleri üyesi bir grup da Saray Caddesinde olayı protesto etti.
    
     Muhabir: Lale Köklü - Emin Sansar / Salim Taş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Hatayda vakıf başkanının evine zarar verildiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER