Hatayın anavatana katılışının 73. yıldönümü

Hatayın anavatana katılışının 73. yıldönümü


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatayın anavatana katılışının 73. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Lekesiz, çok önemli bir jeo-stratejik konuma sahip topraklar üzerinde bulunması ve her döneme ait zenginlik unsurlarını üzerinde barındırması nedeniyle Hatayın ilginç bir vatan köşesi, tarih ve kültür bahçesi olduğunu belirtti.
     Hatayın dünya üzerinde varlığı bilinen 23 medeniyetin 10una topraklarında hayat imkanı tanıdığını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
     Hatay, tarihi dokusuyla da ayakta kalmayı başarabilmiş özel bir ilimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Hatay benim şahsi meselemdir diyerek üstlendiği, 2 Eylül 1938 tarihinde Hatay Devletinin kuruluşuna kadar devam eden süreç ve peşinden Türkiye Cumhuriyetinin bir ili olmayı devlet olmaya tercih eden bir vatanperverliğin sonucu olarak üzerinde yaşadığımız Hatay ili; farklı din, etnik köken ve kültürlerin bir arada kardeşçe sevgi iklimi içerisinde yaşama imkanı bulduğumuz müstesna bir vatan köşesidir.
     Sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri, günümüze ulaşan medeniyet izleri, verimli toprakları, doğal limanları ve ticaret imkanlarıyla 40 asırlık Türk yurdu bizlerin ve bizden sonraki nesillerin sorumluluğu ile emin ellerde yaşayacaktır. Vatanseverlik ve milletine duyduğu büyük bağlılıkla 73 yıl önce anavatana iltihak eden Hatay insanı da, tüm dünyaya örnek olan sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ikliminden aldığı güç ve inançla daha müreffeh bir geleceği kararlılıkla inşa etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Hatayın anavatana katılışının 73. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu milli davaya hizmet eden herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.
    
     Muhabir: Salim Taş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Hatayın anavatana katılışının 73. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER