Hatay Barosunun 69. Kuruluş Yıl Dönümü

Hatay Barosunun 69. Kuruluş Yıl Dönümü -Hatay Barosu Başkanı Akgöl: TBMMnin gündeminin en önemli maddesi, toplumsal uzlaşmayla hazırlanan bir anayasa çalışması olmalı


HATAY (A.A) - Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, TBMMnin gündeminin en önemli maddesi toplumsal uzlaşmayla hazırlanan bir anayasa çalışması olmalıdır dedi.
     Akgöl, Hatay Barosunun, kuruluşunun 69. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, yönetim kurulu üyeleriyle Atatürk Anıtına çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu.
     Yeni bir anayasanın, toplumsal uzlaşmayla hazırlanması gerektiğini savunan Akgöl, şöyle devam etti:
     Yeni anayasanın siyasi kurumların yanı sıra başta barolar ve hukuk fakülteleri olmak üzere, yüksek yargı organları ve tüm demokratik sivil toplum örgütlerinin öneri, katkısı dikkate alınarak hazırlanması, kurulun da buna göre teşkili sağlaması gerekmektedir. Anayasa, bireysel hak ve özgürlüklerin açıklıkla yer aldığı, çoğunluğun iradesini değil, azların, azınlığın, kendisini farklı düşünenlerin kendini içinde bulduğu bir metin olmalıdır. TBMMnin gündeminin en önemli maddesi, toplumsal uzlaşmayla hazırlanan bir anayasa çalışması olmalıdır.
     Akgöl, savunmanın, bağımsızlığı ve özgürlüğünün anayasal güvenceye kavuşturulması, yargı başlığı altında bağımsızlığı ve özgürlüğü gözetilerek ayrıca düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatay Barosunun 69. Kuruluş Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER