Hatay Çalışma ve İş Kurumu değerlendirme

Hatay Çalışma ve İş Kurumu değerlendirme toplantısı


HATAY (A.A) - Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, işverenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kentte şimdiye kadar ihtiyaç duyulan alanlarda 4 bin 391 kişiye mesleki eğitim verildiğini bunlardan bin 607sinin de işe başladığını söyledi.
     Eğitim alan 2 bin 784 kişinin de iş bulacaklarından hiç şüphesi olmadığını belirten Lekesiz, mesleki eğitim almış bu kişilerin artık Her işi bilirim deyip de hiçbir işi bilmeyenler olmadığını kaydetti.
     Eğitim alan 4 bin 391 kişinin her birinin bir meslek sahibi olduğunu vurgulayan Lekesiz, 2010 yılında mesleki eğitimi bitiren ve istihdama kazandırılan vatandaşların sayısı bin 621 iken, 2011de bu rakam 3 bin 80e çıktı dedi.
     Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin de, işsizlik ve istihdamın önemli bir sorun olduğuna ve meslek okullarının ihmal edildiğini, özel teşebbüsle işgücünün eğitilmesine katkı sağlanması gerektiğini belirtti.
     Konuşmaların ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Bulanık, katılımcılara kurumun istihdam konusunda attığı adımlar hakkında bilgi verdi.
     Toplantı İŞKUR bünyesinde oluşturulan komisyon üyelerinin, esnaf ve işverenlerin sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.
     Toplantıya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz ve işverenler katıldı.
    
     Muhabir: Hatay / Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatay Çalışma ve İş Kurumu değerlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER