Hatay Veteriner Hekimleri Odası 11. Olağan

Hatay Veteriner Hekimleri Odası 11. Olağan Genel Kurulu


HATAY (A.A) - Hatay Veteriner Hekimleri Odasının 11. Olağan Genel Kurulu toplantısı yapıldı.
     Başkan Yahya Hamurcu, İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, mesleğin toplum yararına kullanılması, üyelerin korunması ve ülke hayvancılığının geliştirilmesinde yetki ve sorumluluklara sahip olduklarını söyledi.
     Tarım ve hayvancılığın kırsal kesimde yaşayan insanlar için önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Hamurcu, izlenen hatalı hayvancılık politikaları sonucunda hayvan yetiştiricilerinin büyük sorunlar yaşadığını ve bu nedenle ülkedeki hayvan popülasyonunun çok ciddi düzeyde azaldığını kaydetti.
     Önlenemeyen kaçak hayvan girişleri ve bunun beraberinde getirdiği bulaşıcı hayvan hastalıklarının, hem insan ve hayvan sağlığı hem de yerli üretici açısından birçok olumsuzluklara neden olduğunu ifade eden Hamurcu, bunun da beraberinde sektörde büyük zararlara yol açtığını söyledi.
     Türkiyede kurbanlığın yanı sıra saman ithaliyle de yüz yüze kaldıklarını belirten Hamurcu, bu duruma hızlı ve kalıcı bir çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti.
     Toplantıya, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Erdoğan, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve üyeler katıldı.
    
     Muhabir: Hatay
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatay Veteriner Hekimleri Odası 11. Olağan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER