HAYTAPtan 81 ilde eş zamanlı mektup

HAYTAPtan 81 ilde eş zamanlı mektup


BİTLİS (A.A) - Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), 81 ilde eş zamanlı olarak AK Parti İl Başkanlıklarını ziyaret ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana verilmek üzere İmdat Mektubu sunacak.
     HAYTAP Üyesi Dr. Damla Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, yurtta faaliyetlerini sürdüren üye dernekler ve hayvan hakları savunucuları olarak 6 Kasım Salı günü saat 11.00da 81 ilde eş zamanlı olarak AK Parti İl Başkanlıklarına ziyaret düzenleyeceklerini belirtti.
     Ziyaret sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğana verilmek üzere il başkanlıklarına İmdat Mektubu sunacaklarını ifade eden Şahin, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Bilindiği üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığının 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun bazı maddelerini değiştirmek ve eklemeler yapmak amacıyla hazırladığı Yasa Tasarısı sahipsiz sokak hayvanlarımız için katliam ortamı hazırlamaktadır. Bir süredir STKlar ve hayvan severler tarafından konuya olan tepkilerimizi dile getirmek amacıyla düzenlenen ve on binlerce kişinin katılımıyla yapılan basın açıklamaları, oturma eylemleri ve protestolar artık bir halk hareketine dönüşmüştür.
     Yasa tasarısının olduğu gibi kabulü halinde yüzyılın katliamının başlayacağını iddia eden Şahin, katliamın tarihe bir insanlık suçu olarak geçeceğini ve bu nedenle seslerini Başbakana duyurmaya çalışacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Yunus Okur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber HAYTAPtan 81 ilde eş zamanlı mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER