Hayvan besi desteği 2013 yılında da

Hayvan besi desteği 2013 yılında da devam edecek


ORDU (A.A) - Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bu yıl hayvan başına 300 lira olarak ödenen besi desteğinin 2013 yılında da verileceğini bildirdi.
     Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, karkas ağırlığı 190 kilonun üzerinde mezbahada kesilmiş, kulak küpesi olan ve en az üç aydan beri şahsın kendi işletmesinde olan hayvanlar için hayvan başına 300 lira besin desteği ödemesinin 2013 yılında da devam edeceği belirtildi.
     Süt hayvancılığına yapılan destek ödemesinde artış olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Süt hayvancılığından destek alabilmek için Ordu Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliğine üye olmak gerekiyor. Başvuru için en az beş baş kültür ırkı ya da kültür ırkı melez hayvanının olması gerekiyor, beşten aşağıya olduğu zaman destek alamıyor. Destek alabilmek için bu hayvanların suni tohumu ve aşılarının yapılmış olması gerekiyor. Aksi halde üretici yine destekten yararlanamıyor. Koyun keçi desteğini alabilmek için Hayvancılar Birliğine üye olmak, koyunların kulak küpesi olması gerekiyor. Bu da dişi damızlık, yani kuzu doğmuş koyunlara veriliyor. Arıcılıkta kovan başına 8 lira karşılıksız devletin desteği devam etmekte. Arıcılık yapanlar önce Arıcılar Birliğine üye olmalı ve kovanların kaydı bilgisayar ortamına işlenmiş olmalı.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Hayvan besi desteği 2013 yılında da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER