Hazar Gölü, Su Sporları ve Denizcilik

Hazar Gölü, Su Sporları ve Denizcilik Eğitim Merkezi olma yolunda -AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay: Yapılan incelemeler ve görüşmelerde, Su Sporları ve Denizcilik Eğitim Merkezi için pilot bölgenin Elazığ ili Sivrice ilçesinde bulunan


ELAZIĞ (A.A) - AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Hazar Gölünün, Su Sporları ve Denizcilik Eğitim Merkezi için pilot bölge olmasının planlandığını bildirdi.
     Alpay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde iç sular potansiyelinin geliştirilmesi projesi kapsamında, öncelikle belirlenecek pilot bölgede bir Su Sporları ve Denizcilik Eğitim Merkezi ile bir feribot yapımının planlandığını kaydetti.
     Proje için Kalkınma Bakanlığından onay çıktığını kaydeden Alpay, Yapılan incelemeler ve görüşmelerde, Su Sporları ve Denizcilik Eğitim Merkezi için pilot bölgenin Elazığ ili Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü, feribot için ise bölgenin en yoğun hattı olan Elazığ-Pertek-Tunceli olması planlanmıştır ifadelerini kullandı.
     Balkan Triatlon Şampiyonasının büyük başarıyla Hazar Gölünde yapıldığını anımsatan Alpay, Elazığ ve Hazar Gölünün, bu projeyle bölgede spor ve turizm açısından en önemli merkez olmaya aday olduğunu ispat edeceğini vurguladı.
     Şuay Alpay, TBMM Genel Kurul çalışmaları sırasında, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Elazığ milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu ve Sermin Balık ile konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımla görüştüklerini, projenin son aşamaya geldiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hazar Gölü, Su Sporları ve Denizcilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER