HDKnin Karadeniz ziyareti

HDKnin Karadeniz ziyareti -Aralarında bazı BDPli milletvekilleri ile bağımsız milletvekili Tüzelin bulunduğu Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyetinin Karadeniz ziyareti Çorumdan başladı


ÇORUM (A.A) - Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyetinin Karadeniz ziyareti Çorumdan başladı.
     BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve Halkların Demokratik Kongresi Eş Başkanı Fatma Gök, HDKnın Karadeniz Bölgesindeki kentlere yönelik başlattığı ziyaretler kapsamında Çoruma geldi.
     İlk olarak Vali Sabri Başköyü ziyaret eden heyet, ziyaretin ardından Valilik önünde basın mensuplarına açıklama yapan Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, gezinin amaçları konusunda Vali Başköyü bilgilendirdiklerini söyledi.
     Valiliğin ardından EMEK Partisini ziyaret eden heyet, daha sonra Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesinde basın toplantısı düzenledi.
     Toplantıda konuşan Milletvekili Levent Tüzel, Karadeniz gezimize, Karadenize açılan kapı Çorumdan başladık. Diliyorum ki bu gezi, halkların vekilleri olarak ülkemiz halklarının barışına, kardeşliğine, eşit hakların kazanımına demokratik bir geleceğe katkı sunacak dedi.
     HDK Eş Başkanı Fatma Gök de, Halkların Demokrasi Kongresi olarak bir yılı aşkın bir süre önce, barış, kardeşlik ve özgürlük yoluna çıktıklarını ifade etti.
    
     -Sebahat Tuncelin açıklamaları-
    
     BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Türkiyenin çok temel iki sorunu bulunduğunu belirterek, bu sorunlardan birinin inanç özgürlüğü diğerinin de, Çorum ve diğer Karadeniz illerinde tartışmak istedikleri barış süreci olduğunu söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Mardinde, Biz bu sürece çözüm süreci diyelim şeklinde konuştuğunu ifade eden Tuncel, Gerçekten biz de bu sürecin çözüm süreci olduğunu düşünüyoruz ama bu konuda Çorum halkı, Karadeniz halkı ne düşünüyor, bu çözüm nasıl olacak, birlikte yaşama koşulları nasıl olacak meselesini tartışmak için tüm Türkiyede Çözüm için müzakere, barış için eşitlik talebimizi biraz tartışmak ve değerlendirmek istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Basın toplantısının ardından vatandaşlarla bir araya gelmek için vakfın toplantı salonuna geçen BDPli Milletvekillerine, bir kadın sözlü tepki gösterdi. BDPli Milletvekillerin Çorumda bulunmasına tepki gösteren kadın, polisler tarafından vakfın dışına çıkarıldı.
     BDPli Milletvekilleri vakfın toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya gelerek, çözüm süreciyle ilgili görüşlerini anlattı.
     Heyetin yarın Sinopta olacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber HDKnin Karadeniz ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER