Hekimhandaki demir rezervi

Hekimhandaki demir rezervi -Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu: İlçede ayrı noktalardaki uzun yıllar yetecek olan demir rezervinin işlenmeye başlaması işsizliği tamamen bitirecektir


MALATYA (A.A) - Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, ilçede ayrı noktalardaki uzun yıllar yetecek olan demir rezervinin işlenmeye başlamasının işsizliği tamamen bitireceğini bildirdi.
     Özoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kirazla Malatya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, 24-25 Ağustos tarihlerinde düzenleyecekleri Hekimhan Ceviz Maden ve Kültür Festivaline bütün Malatyalıları beklediklerini söyledi.
     Bu yıl festivalin adına Maden sözcüğünü de eklediklerine dikkati çeken Özoğlu, ilçede ayrı noktalardaki uzun yıllar yetecek olan demir rezervinin işlenmeye başlamasının işsizliği tamamen bitireceğini kaydetti.
     Deveci köyündeki maden yataklarının Kolin Maden Şirketi tarafından satın alındığını bildiren Özoğlu, şirketin buradaki madenleri ilçeye 6,5 kilometre uzaklıktaki Karakısıkta kuracağı tesiste işleyeceğini ifade etti.
     Kolin Maden Şirketinin Deveci maden yataklarına yeni yol açılması ve Karakısıktaki fabrikanın yapım çalışmalarına devam ettiğini anlatan Özoğlu, burada ilk etapta 450 kişinin istihdamının sağlanacağını, şu anda ise 60 kişinin şirket tarafından istihdam edildiğini belirtti. Özoğlu, Karakısıkta kurulacak fabrika gelecek yıl devreye girecek dedi.
     Özoğlu, Türkiyenin en büyük manganlı demir cevheri yatağı olan Devecide 40 yıllık rezerv olduğunu ifade etti.
     Sait Özoğlu, Er Maden Şirketinin de Hasançelebi beldesindeki 70 yıllık demir madenini işlemek üzere beldede peletleme tesisi kuracağını, burada sondaj çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Hekimhandaki demir rezervi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER