Hessen heyetinden Bursa Valisi Harputa ziyaret

Hessen heyetinden Bursa Valisi Harputa ziyaret


BURSA (A.A) - Almanyanın Hessen eyaletinden gelen heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harputu ziyaret etti.
     Harput, ziyarette, Bursa ile Hessen arasındaki ilişkilerin son iki yıldan bu yana çok güçlü ve sıcak bir şekilde ilerlediğini belirterek, işbirliklerinin çok yönlü sürdüğünü söyledi.
     Ekonomik, sosyal, kültürel ve ticari amaçlı ilişkilerin devam edeceğine değinen Harput, Üst düzey görüşmeler ve programlar da sürüyor. Bursa ile Hessen arasındaki ilişkiler daha da yukarıya taşınacak. Hem Bursa hem Hessen hem de Türkiye ve Almanya bundan çok şey kazanacaktır diye konuştu.
     Heyete başkanlık eden Hessen Eyaleti Milletvekili Thorsten Schafer Gümbel de kardeş şehir anlaşmasının kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini ifade ederek, ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
     Özellikle eğitim alanında yeni adımlar atmak istediklerini, bunun için işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini belirten Gümbel, şunları kaydetti:
     Uludağ Üniversitesi ile eğitim işbirliğinin daha da geliştirilmesi için bir toplantı yapacağız. Daha önce de bir işbirliği anlaşması imzalamıştık. Bunun yanında gençlerin birbirini daha da yakından tanımasını istiyoruz. Bu çerçevede, okullar arasında çeşitli değişimler ve geziler gerçekleştirilebilir. Çünkü gelecekte iki ülke arasındaki ilişkileri ileri götürecek olanlar bugünün gençleridir.
     Ziyarette Harput, Gümbele İznik çinisi hediye erken, Gümbel ise Harputa Hesseni tanıtan bir resim takdim etti.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Hessen heyetinden Bursa Valisi Harputa ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER