Heyelanın ortaya çıkardığı 1800 yıllık duvarı,

Heyelanın ortaya çıkardığı 1800 yıllık duvarı, yine heyelan yıktı -ÇOMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Perinçek: Biz doğadaki, doğal dengeyi bozdukça doğa da kendi dengesini kurmaya çalışıyor. Bunu da heyelanlarla yapmaya çalışıyor. Umarım bu o


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalenin merkeze bağlı Erenköy beldesinde, yaklaşık 10 gün önce yaşanan heyelanla ortaya çıkan ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen 1800 yıllık tarihi duvar, bölgedeki ikinci heyelanla yıkıldı.
     Heyelanın ardından bölgede inceleme yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, duvarın heyelanla ortaya çıktığını ve yine yaşanan ikinci bir heyelanla yıkıldığını söyledi.
     Maalesef geçen hafta çok sevinçliydik, Roma duvarı ortaya çıktığı için diyen Perinçek, Fakat bölgede yaşanan ikinci heyelan, bu duvarı bizden geriye aldı. Ortaya çıkan duvar ve üzerindeki asfalt yol, bulundukları yerden yaklaşık 2,5 metre kadar aşağıya kaymış durumda. Şu anda heyelan, sağa ve sola, bir miktar da geriye doğru devam ediyor. Geriye doğru gidiş nedeniyle Erenköy yolunun bir kısmı tahrip olmuş durumda diye konuştu.
     Perinçek, yaşanan durumun çok üzücü olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu heyelanın nedeni, 4 yıl önce hemen yakınındaki ormanın yanmasıdır. Biz doğadaki, doğal dengeyi bozdukça doğa da kendi dengesini kurmaya çalışıyor. Bunu da heyelanlarla yapmaya çalışıyor. Umarım bu olaydan ders alıp, bundan sonra hem tarihi, hem de ülkemizi ve doğamızı korumak için gerekli adımları atarız.
     Öte yandan, heyelan nedeniyle kayan yola, sürücülerin dikkatli olmaları konusunda trafik işaretçileri konuldu.
    
     Muhabir: Burak Akay / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Heyelanın ortaya çıkardığı 1800 yıllık duvarı, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER